ABD’de Illinois valiliği için yarışan iki Demokrat aday da Yahudi asıllı

ABD’de köleliği bitiren ünlü Başkan Lincoln’un memleketi Illinois Eyaletinde mart ayında yapılacak ön seçimlerde iki aday da Yahudi asıllı, ancak benzerlik burada bitiyor.

Dünya
26 Şubat 2018 Pazartesi

İki adayın da amacı halihazırda vali olan  Cumhuriyetçi Bruce Rauner’i yenmek.  J.B. Pritzker ve Daniel Biss, her ikisi de Yahudi ve Demokrat olmalarına rağmen farklı sosyal ve kültürel çevrelerden geliyorlar.

53 yaşındaki J.B. Pritzker, Hyatt Otellerinin kurucusu A.N. Pritzker’in   zengin ve soylu ailesinden gelirken, 40 yaşındaki Daniel Biss sanat ve müzikle uğraşan bir aileden geliyor.  Pritzker, North Western Üniversitesinin hukuk fakültesinden mezun ve Chicago’nun en güçlü finans kurumlarından birinin sahibi. Pritzker’in net serveti 3,5 milyar doların üstünde.  Öte yandan Biss ise, MIT mezunu bir matematikçi ve Demokrat Parti’deki  Bernie Sanders siyasi doktrininin yerel bir versiyonu olarak biliniyor.

Biss, MIT’deki görevini bir aktivist olarak çalışmak için terk etmiş bir idealist. Biss, 2010 yılında Illinois Meclisine milletvekili olarak seçildikten sonra 2012 yılında Chicago senatörü olarak seçildi.