Florida okul katliamında 2. skandal

ABD’de tekrardan sivillere silah satışlarının sınırlandırılması tartışmalarını gündeme getiren Douglas lisesi katliamı ile ilgili olarak ikinci bir skandal daha ortaya çıktı.

Dünya
23 Şubat 2018 Cuma

17 öğrencinin akli dengesi bozuk bir öğrenci tarafından kurşunlanması olayını soruşturan yetkililer, okulda görevli bir polis memurunun olaya müdahale etmediğini ortaya çıkardılar.

Olay şöyle gerçekleşti: Zanlı Nicolas Cruz elinde AR-15 tam otomatik saldırı tüfeği ile okulda altı dakika boyunca her gördüğü öğrenciye ateş açarken, dışarıda vazifeli silahlı polis memuru Scot Peterson okula girmek yerine dışarıda mevzilenerek beklemeyi tercih etti.   Üstelik vazifeli memurun mevzilendiği 12 numaralı okul binası en çok can kaybının olduğu bölge idi.

Olayın ortaya çıkması üzerine bölgeden sorumlu Şerif Scott Israel bir basın toplantısı düzenleyerek söz konusu memurun görevine son verildiğini, memurun istifa ettiğini belirtti.   Şerif Scott memurun dışarıda beklemek yerine zanlıya müdahale etmesi durumunda birçok hayatın kurtarılmış olabileceğini  ifade etti.

Olayla ilgili olarak ortaya çıkan ilk haberlerde de, zanlı Nicolas Cruz’un kanlı bir  eylemi çok evvelden planladığı ve bu konuda FBI ve yerel polise birden fazla istihbarat geldiği halde yetkililerin olayı göz ardı ettikleri bildirilmişti.