İsrail İstihbaratı Avustralya uçağına bomba konulmasına engel oldu

Teröristlerin internet ve bilgisayar kullanımlarını izleyen İsrail Ordusu istihbarat birimi, UNIT 8200 basına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz ağustos ayında IŞİD teröristlerinin Avustralya hava yolları uçağına bomba koymalarını engellediğini belirtti.

Dünya
23 Şubat 2018 Cuma

Times Of Israel’in bildirdiğine göre, açıklama şöyle: “Departmanımız sağladığı istihbarat ile 2017 ağustos ayında IŞİD’ın bir uçağa yapacağı saldırıyı engellemiştir. Bu saldırının savuşturulması onlarca insanın hayatını kurtarmış, 8200’ün IŞİD ile olan savaşta oynadığı önemli rolü bir kez daha dünyaya duyurmuştur.” 

Ağustos ayında Avustralya’da manşetlere çıkan haberlerde, güvenlik güçlerinin iki şüpheliyi Etihad Havayollarına yapacakları bombalı saldırı hazırlığı içinde iken suçüstü tutukladığı yazılmıştı.  Polis daha sonra yaptığı açıklamada, saldırının Avustralya’da planlanmış en profesyonel ve planlı saldırı olduğunu belirtmişti.   

Unit 8200’ün daha evvel verdiği istihbaratlar da dünyadaki bir çok hava yolunu alarma geçirmiş; örneğin bazı rotalarda  Lap top bilgisayarların yolcu beraberinde uçağa alınması yasaklanmıştı.  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da basına konu ile ilgili olarak konuştu. Netanyahu, İsrail istihbarat servislerinin sadece İsrail vatandaşlarını değil tüm dünya vatandaşlarını koruduğunu belirtti.