FETÜS’ Resim Sergisi ASM’de

Akademililer Sanat Merkezi 22 Şubat - ​17​ Mart tarihleri arasında Fazilet Kendirci’nin ‘Fetüs’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçının ilk kez görülecek tuval resimlerinin yanı sıra, daha önceki yıllarda gerçekleştirmiş olduğu ‘Katmanlar’, ‘Plastikler’, ‘Çekirdek-Tohum’ serisinden bir seçki de yer alacak.​ ​Kendirci, düşünsel temelleri olan, bilgiye dayalı sanat hareketini gerçekleştiriyor. www.akademililer.com

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Şubat 2018 Çarşamba


‘İLK RAUNT’ SERGİSİ GALATA ÖZEL RUM İLKÖĞRETİM OKULUNDA

Çarmıklı Koleksiyonu’ndan kapsamlı bir seçki sunan ‘İlk Raunt’ sergisi, sanatseverlerle Galata Özel Rum İlköğretim Okulunda 6 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında buluşacak. 100’e yakın yapıtın bir araya getirildiği sergi; pentürden enstalasyona, fotoğraftan videoya, farklı disiplinlerdeki çalışmalar üzerinden yerel çağdaş sanat pratiğinin son dönemine dair çok katmanlı bir okuma vaat ediyor.

İçinden Caz Geçen Filmler

21 senedir caz müziğe verdiği desteği bir adım öteye taşıyan Garanti Caz Yeşili, ‘İçinden Caz Geçen Filmler’ serisiyle 25 Şubat’tan itibaren Bomontiada Alt’ta sinemaseverlerle buluşuyor. Sinema ve müziği buluşturan film gösterimleri yıl boyunca şubattan itibaren her ayın son pazar günü Bomontiada Alt’da devam edecek. 25 Şubat’ta gerçekleşecek ‘İçinden Caz Geçen Filmler ‘seçkisinin ilk gösterimi 2014 yapımı Whiplash olacak. Başka Sinema işbirliğiyle gerçekleşecek program, orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. 

Hezarfen Ensemble’dan ‘Fallen Angels’

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tanınmış müzisyenlerinden oluşan ve bugüne kadar imza attıkları başarılı projelerle adından söz ettiren Hezarfen Ensemble, 15 Mart’ta Borusan Müzik Evi’nde gerçekleştireceği ‘Fallen Angels’ adlı projesiyle George Crumb’ın ‘Black Angels’, Aaron Jay Kernis’in’ Musica Celestis’ ve Ted Hearne’nin ‘The Answer to the Questions that Wings Ask?’ adlı yapıtlarını seslendirecek.

www.borusansanat.com

Mafalda Arnauth Fadolarıyla Crr’de

Portekizli ünlü sanatçı Mafalda Arnauth, 2 Mart’ta yüreğe işleyen fadolarıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sevenlerine unutulmaz bir konser verecek. 2012’de ‘Fadas’ albümünü Buenos Aires’te Teatro Coliseo’da gerçekleşen büyük bir konser sunumuyla tanıtan sanatçı, 2013’te,  ‘Terra da Luz’ adlı albümünü yayınlayarak 15 yıllık Fado albüm serisini tamamladı.

www.crrkonsersalonu.org