Florida Şerifi Israel: “Talmud’daki bir deyiş beni kanun adamı yaptı”

Florida’da Douglas Lisesi katliamının olduğu Broward County bölgesinin ilk Yahudi asıllı Şerifi Scott Israel, basına yaptığı açıklamada Talmud’daki “Bir insanı kurtaran aslında bütün dünyayı kurtarır” deyişinin polis olmasında büyük rolü olduğunu belirtti.

Dünya
16 Şubat 2018 Cuma

Douglas Lisesinde 17 kişinin kurşunlanarak öldüğü bölgenin en yüksek seviyedeki kolluk kuvvetleri amiri olan Israel, Yahudiliğin tüm hayatını idare eden asli felsefesi olduğunu ifade ediyor.   Babasının da bir Kore  Savaşı gazisi olduğunu ve aynı felsefeyi kendisine öğrettiğini belirten Israel, 17 kişinin öldüğü olayı; korkunç, katliam, iğrenç ve insanlık dışı sıfatları ile nitelendiriyor.

 Şerif Israel,  Sandy Hook okul katliamından sonra 2. en büyük okul katliamı olarak ABD modern tarihine yazılan katliam için güvenlik güçleri adına basına şöyle konuşmuştu: “Bugün Parkland için, Florida için ve ABD için  korkunç bir gün.  Benim üçüz çocuklarım da bu okulda okumuştu. Onlar da bu okulun çimenlerinde futbol oynuyordu, tam bir insanlık  felaketi, sözler ile anlatılamaz…”

Şerif Israel, 1977’de New York Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler okuduktan sonra FBI’a katıldı.   Daha sonra Florida Fort Laudedale Polis Departmanına katılan Israel, Narkotik ve (SWAT) Polis Özel Kuvvetleri’nde  görev yaptı.