Klasik müzikseverlerin heyecanla beklediği festival!

7. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, her sene olduğu gibi bu yıl da çok zengin ve renkli konser programlarıyla, Avrupa’dan ve ülkemizden ünlü toplulukları ağırlayacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
14 Şubat 2018 Çarşamba

Festival programı, Rönesans döneminden günümüze uzanan bir müzik ziyafeti sunuyor. Avrupa’nın dört bir yanından ve ülkemizden değerli topluluklar İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. 19 Şubat’ta Grand Pera Emek Sahnesinde Almanya’nın en ünlü yaylı çalgılar dörtlülerinden olan Leipzig Quartet konseriyle başlayacak olan oda müziği şöleni, 26 Mart’ta İstanbul Deniz Müzesinde Türkiye’nin en popüler oda müziği topluluklarından CSO Cello Quartet konseriyle sona erecek. Festival kapsamında 11 ayrı etkinlik düzenlenecek. Leipzig Quartet, Ars Trio di Roma, Ombre et Soleil, La Sfera Armoniosa ve Johannette Zomer, Rezonans, Philia Trio, Quarter Bassoon Ensemble, Duo SeRa ve CSO Cello Quartet; İtalyan Kültür Merkezi, Aşkenaz Sinagogu, Yeldeğirmeni Sanat gibi İstanbul’un birbirinden özel mekânlarında sahne alacak.

Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, hakkında detaylar www.opusamadeus.com adresinden, biletler  www.biletix.com’dan temin edilebilir.

Yazılmamış Hikâyeler

Resimleri dünyadaki müze ve önde gelen sanat galerilerinin koleksiyonlarında yer alan, 2011 yılında eserleri Contemporary İstanbul’da da sergilenen Erivan doğumlu Tigran Matulian, 21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Türkiye’de açacağı ilk kişisel sergisiyle İstanbullu sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 Matulian’ın eserlerinin zarif, zevkli, düz ve renkli yüzeyleri dengeli ve uyumludur. Bu yüzeyler, esrarengiz ve çekici bir çevre yaratırlar. Lirik hayaller; şirin, mavimsi, sarı-kırmızı, gösterişli ve melodik betimlemelerle ortaya çıkar. Bu hassas ve etkileyici hikâyeler, sanatçının yeteneğinin ve kalitesinin aynasıdır.

Paros Yayıncılık aracılığıyla düzenlenen ‘Yazılmamış Hikâyeler’ başlıklı sergi, Mayda Saris küratörlüğünde, Yunanistan Konsolosluğu Sismanoglio Megaro binasında (Beyoğlu) gerçekleşecek.

Bilgi için: (0212) 246 61 06