ABD’de evlilik sitesinin yeni yüzü 90 yaşındaki büyük büyükanne oldu

ABD’de en büyük evlilik sitelerinden biri olan ve genellikle Yahudi gençlerin hayat arkadaşlarını bulmak için kullandığı Jdate.com yeni reklam kampanyasının reklam yüzü için 90 yaşındaki Bea Slater’ı seçti.

Dünya
2 Şubat 2018 Cuma

Bea Slater’ın en az kendisi kadar yaşlı  diğer üç kadınla posterleri Jdate.com logosu adı altında bugünlerde  tüm New Jersey’de sergileniyor.

 Slater bir anda ünlü, tanınan bir yüz oldu.   

65 yıldır Yahudilerin en kalabalık olduğu eyaletlerden biri olan  New Jersey’da yaşayan Slater’ın iki oğlu, bir kızı, dört torunu ve altı küçük torunu var.

Aşkenaz Yahudi kültüründe ‘Yentas-Yahudi Büyük Anne’ olarak adlandırılan  90 yaşındaki  kadının, Amerikan dijital kültürünün en popüler evlilik sitesine yüz olarak seçilmesinin sebebi ise elbette Slater’ın kod yazma  yeteneği değil,  çöpçatanlık konusundaki değişmez kodu (kaideleri).   

Sitenin reklam departmanı basına, dört yaşlı Yahudi büyükanneyi seçme nedenlerini ve verilmek istenen mesajı şöyle açıklıyor:  “Jdate’in eşleştirme programı-kodları  tıpkı Yahudi  bir büyükanne  gibi çalışır, çöpçatanlık yapar.”   Dolayısı ile 90 yaşındaki Slater kod yazmayı bildiği için değil, kodları (kaideleri) ideal eşi bulmakta değerli olduğu için reklam yüzü olarak seçildi.