Nava Semel’in ünlü eseri ‘GÖZLERİN ARDINDA MÜZİKALİ’ sahnelerde

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Ocak 2018 Çarşamba

Geçtiğimiz yıl hayata veda eden İsrailli çok yönlü yazar, şair ve gazeteci Nava Semel’in kaleme aldığı ve sanat yönetmenliğini ünlü tiyatro adamı Kemal Başar’ın üstlendiği ‘Gözlerin Ardında Müzikali/ The Child Behind The Eyes’, Tiyatro Keyfi farkıyla sahneleniyor. Eser ilk kez, konser/tiyatro formunda izleyicilerle buluşacak. Kendi de bir down sendromlu babası olan ünlü pop sanatçısı Özgün ve orkestrası klasik eserlerinin yanısıra  oyun için yaptığı yeni besteleri de sahnede canlı olarak icra edecek. Aynı sendromdan mustarip oğlunun doğumundan sonra herkesçe yalnız bırakılan anneyi Eda Kandulu oynuyor.

Tiyatro Keyfi’nin 17 Şubat’ta Duru Tiyatro’da prömiyerini yapacağı ve bir down sendromu farkındalık projesi de olan oyun, nisan ayında Londra Tiyatro Festivali’nde tek gösterimle, mayıs ayında ise Uluslararası Jaffa Tiyatro Festivali’nde üç gösterimle yer alacak.

 

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’dan salsalar

Müziğiyle olduğu kadar  televizyona yaptığı gezi, kültür ve yemek programları ile tanıdığımız perküsyon sanatçısı Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, 14 Şubat akşamı Sevgililer Günü’nü Cemal Reşit Rey Konser Salonunda geçirecek olanlara bolerolar, salsalar, çaçalar ile müziğe doyamayacakları harika bir gece vadediyor.

Belleğin Yöreleri

Ekavart Gallery, 16 Ocak - 24 Şubat tarihleri arasında, sanatçı Bilge Alkor’un farklı dönemlerinden işlerinin yer aldığı ‘Belleğin Yöreleri’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Alkor için bellek kavramı; hatırlamak, akılda tutmak ya da kayıt altına almak değildir. Bellek daha ziyade bir duygulanım düzlemidir onun için. İlk resimlerinden şu sıralar üzerinde çalıştığı ‘animalia’ dizisine değin Alkor’un ilgisi düşle gerçeğin, insanla hayvanın, melekle şeytanın kesiştiği ara bölgeler üzerine yoğunlaşmıştır hep. Alkor için istisnasız her şey canlıdır, her şeyin bir kalbi vardır.

www.ekavartgallery.com