Leonard Cohen’e geç gelen Grammy

Efsanevi şarkı yazarı Leonard Cohen ilk Grammy Ödülünü ölümünden hemen önce çıkardığı ‘You Want it Darker’ albümündeki aynı isimdeki parçasıyla kazandı.

Sanat
31 Ocak 2018 Çarşamba

İçinde İbranice kelimeler geçen ve sinagog korosunun eşlik ettiği ‘You Want it Darker’ şarkısı  Leonard Cohen’e ölümünden sonra Grammy Ödülü  getirdi.

Efsanevi şarkı yazarı Leonard Cohen ilk Grammy Ödülünü ölümünden hemen önce çıkardığı ‘You Want it Darker’ albümündeki aynı isimdeki parçasıyla kazandı. Cohen, pop kültür ve edebiyatta önemli bir yere sahip olmasına rağmen geleneksel anlamda fazla hit çıkarmamış ve Grammy Ödülleri dünyasında hiçbir zaman yer edinememişti.

Kanadalı şair ve şarkıcı, 7 Kasım 2016’da 82 yaşında, ölümünden üç hafta önce çıkardığı ve sözlerinde kendi ölümünü kabullendiği şarkısıyla ‘En İyi Rock Performansı Ödülü’nü kazandı. Şarkının nakaratında İbranicede “Ben buradayım” anlamına gelen “Hineni, hineni,” kelimeleri yer alıyor ve Cohen devamında “Tanrım ben hazırım” diyor. Montreal’de gittiği sinagog olan Şaar Haşomayim Sinagogunun korosu da şarkıya eşlik ediyor.

Leonard Cohen gibi ölümünün ardından ödül kazanan bir başka isim Star Wars oyuncusu Carrie Fisher oldu. 2016’nın aralık ayında hayata veda eden babası tarafından Yahudi olan Fisher, kendi hayatını anlattığı The Princess Diarist ile ‘Konuşan Hikâye Kitapları Ödülü’nü (Best Spoken Word Album) kazandı.