Holokost Kurtulanları Schindler’in mezarını ziyaret etti

Steven Spielberg’in Holokost’u anlatan efsanevi filminin final sahnesinin gerçeği perşembe günü Kudüs’ün Siyon Tepesi’ndeki mezarlıkta yaşandı.

Dünya
26 Ocak 2018 Cuma

2. Dünya Savaşındaki Yahudi soykırımından Oscar Schindler’in ilişkileri sayesinde kurtulan bir grup kurtulan ve aileleri Alman sanayicinin İsrail’deki mezarını ziyaret etti, çelenkler bıraktı.

Kudüs’teki Katolik-Franciscan mezarlığına yapılan ziyaret 27 Ocak Uluslararası Holokost’u Anma Gününe hazırlık kapsamında gerçekleşti.

İsrail Yad Vaşem Holokost Müzesinin Yahudi olmayan ve savaşta Yahudilerin hayatları kurtaran kişilere verdiği Uluslararası Dürüstler madalyası sahibi olan Schindler, 1200 Polonya Yahudi’sini fabrikasında gerekli işçiler statüsünde Nazilere rapor ederek mutlak bir ölümden kurtarmıştı.

Her ne kadar 25 yıl evvelki filmde final karelerinde yer alan kurtulanların sayısı her geçen gün azalsa da, aileler geleneği her sene devam ettireceklerini belirtiyor.

Bu sene  ziyareti yapanlar arasında birkaç düzine kurtulan, hahamlar, Vatikan temsilcileri ve Katolik Kilisesinin Franciscan mezhebinin temsilcileri vardı.