Hollywood’un çalışan en yaşlı aktristi Connie Sawyer ( Rosie Cohen) 105 yaşında hayata veda etti

Sahnelerin, beyazperdenin ve televizyonun unutulmaz yıldızı, Amerikan Sinema Akademisinin aktif üyesi Connie Sawyer, 105 yaşında Woodland Hills California’da kalmakta olduğu yaşlılar evinde geçtiğimiz pazartesi günü hayata veda etti.

Dünya
26 Ocak 2018 Cuma

Gerçek adı Rosie Cohen olan, ancak Hollywood’da adını Connie Sawyer olarak lanse eden 105 yaşındaki kadın ileri yaşına rağmen aktif olarak çalışması ile biliniyordu.

Sawyer ileri yaşına rağmen  küçük rollerde 140 farklı sahnede rol almıştı.  Hollywood’a ilk adımını 50 yaşında Frank Sinatra ve Edward G. Robinson ile atan Sawyer, 1912 yılında Colorado’da doğdu. Babası Samuel ve annesi Dora Romanya’dan ABD’ye göç etmiş dindar Yahudi bir aile idi.

Hollywood Reporter’in haberine göre Amerikan sinema dünyasında  Komedinin Palyaço Kraliçesi olarak bilinen Sawyer, 19 yaşında New York’ta gece kulüplerinde sahneye çıkarak kariyerine başlamıştı.  Sawyer, ülkemizde de gösterilen Seinfeld ve How I Met Your Mother gibi onlarca TV komedisinde rol almıştı.

Sawyer Hollywood tecrübelerini anlatan bir kitap da kaleme almıştı.  Kitabın adı ‘Hiçbir zaman bir yıldız olmak istemedim. Olmadım da Zaten’ idi.