İsrail´deki Türkiyeliler Birliğinde yeni dönem

Zali De Toledo’nun üç yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen seçimlerde Türkiyeliler Birliği Başkanlığına Ovi Roditi Gülerşen oy çoğunluğu ile seçildi.

Toplum
24 Ocak 2018 Çarşamba

Yüz kadar katılımcının izlediği seçimlerde eski Moatsa (Danışmanlar kurulu) üyeleri sırası ile Moatsa Başkanı Selim Salti’yi ardından İYT Başkanı Zali De Toledo’yu ve yönetim kurulunu ibra etti.Selim Salti’nin duygusal veda konuşmasının ardından Zali De Toledo geçmiş dönem çalışmalarını özetleyen bir konuşma yaptı. Ananelere uygun olarak Danışmanlar Kurulu Başkanı Dr. Selim Salti görev süresi biten Zali De Toledo’ya birliğin teşekkür ibaresi olarak bir hediye takdim etti. Gülerşen konuşmasında, 60 yıllık bir geçmişe sahip olan kurumu, amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayışla daha ileri taşıyacaklarına inandığını belirtti. Yeni Başkan, gösterdikleri çaba ve İYT’yi ileri bir düzeye taşımış olmalarından dolayı geçmiş dönem başkanlarına ve kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür etti.

Gülerşen ilk konuşmasında, 60 yıllık bir geçmişe sahip olan kurumu, amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayışla daha ileri taşıyacaklarına inandığını söyledi. Yeni Başkan, gösterdikleri çaba ve İYT’ yi ileri bir düzeye taşımış olmalarından dolayı geçmiş dönem başkanlarına ve kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür etti. 

Etkinlik sonunda, hayatta olan eski başkanların katılımı ile geçmiş dönem başkanlarının resimlerinin bulunduğu alan küçük bir törenle açıldı.