Genç Emekliler mucizesi

21 Ocak Pazar günü Genç Emekliler Korosu konseri Amram Oditoryumunda büyük bir katılımla gerçekleşti. Kendisi de 25 kişilik koronun bir üyesi olan Leon Esim duygularını dile getiren bir yazı kaleme aldı.

Toplum
24 Ocak 2018 Çarşamba

Her insanın arada sırada şarkı mırıldandığı oluyordur. Ancak bir gün bunun sizi sahneye taşıyacağı hiç aklınıza gelir mi?

Düşünün ki bugüne kadar hiç sahneye çıkmamışsınız. Çok sevdiğiniz birkaç arkadaşla birlikte olmak hatırına bu teklife evet diyorsunuz ve kısa süre sonra kendinizi konservatuar ortamında buluyorsunuz. Şaka değil, yapılan iş ve Hocamız Kaan Sezerler de bir o kadar ciddi. Zamanla gruba katılanlar gittikçe artıyor. Şaşkın ama mutlusunuz. Kendinizi kısa bir süre içinde 25 kişilik dev bir koronun içinde buluyorsunuz. Üstelik konserden konsere gelişim gösteren bir koronun içinde.

Yaşımız kaç mı? Türkiye’de benzer bir erkek korosu yok. Üstelik çoğunlukla Türk Müziği icra ediliyor. Evet, genelde 65 yaşın üstü bu delikanlılar. Bu mucize değil de nedir? Genç emekliler mucizesine tanık olmayanlar üzülmeyin, konserlerimiz devam edecektir. Böylesi bir çalışmayı büyük özveriyle gerçekleştiren bu kişilere sarılan, her konserde salonu dolduran yüzlerce insanı da destekleri için kutluyoruz. Genç Emeklileri bu yaştan sonra sahneye çıkaran işte bu destek ve enerji.