Hello 2018

2018 yılının ilk günlerini geride bıraktığımız şu haftalarda yeni yılın kış trendlerine bir göz atalım…

Sandra FRANKO Yaşam
17 Ocak 2018 Çarşamba

Herkese merhaba,

Bir süredir sizinle bu sayfada buluşup, trendleri anlatamıyorum. Biliyorum, bu devirde trendlerden geri kalmak asla kabul edilemez, umarım ben yokken hayatınız çok sarsılmamıştır(!) Artık derin bir nefes alabilirsiniz, çünkü sizi bir süre idare edebilecek kadar ne olup bittiğini anlatacağım. Hazırsanız başlayalım!

Takvimlerde kış geldi, henüz kar göremesek de havalar buz gibi... Ve tabii ki yaşasın hafta içi dizi programları!!! Bu aralar yabancı dizilerden Türk dizilerine bir kayma var. Eğer The Crown ve Stranger Things’in son sezonlarını bitirdiyseniz, sıra Fi’nin ikinci sezonu ve Ufak Tefek Cinayetler son zamanların gözde dizileri.

Geçtiğimiz nisanda Puhu TV’den, geçtiğimiz eylülde - Ufak Tefek Cinayetler başlamadan yaklaşık 1.5 ay önce - ise, yeni dönemde Mert Fırat hakkında çok konuşacağımızdan bahsetmiştim. Bahsettiğim zaman geldi J Özellikle biz kadınlar, her hafta önce Star TV’de, ardından Puhu TV’de yayınlanan Ufak Tefek Cinayetler’i ve dizinin baş rol oyuncularından olan Mert Fırat’ı - ya da belki Serhan’ı desem daha doğru olur - konuşa konuşa bitiremiyoruz. Serhan, neredeyse tanıdığım tüm kadınların kalbini çaldı diyebilirim. Ancak benim gözüm, en çok konuşulan dizi rolü Ufak Tefek Cinayetler tarafından çalınmış olan Fi dizisinde oynayan bir kahramanda! Evet ben Serhan’cı değil, Sadık Murat Kolhan’cıyım. (En azından rakibim az.) Sözü açılmışken Fi maalesef her hafta düzenli olarak yayınlanmıyor ve biz diziseverlerin hem kalbini kırıyor hem de ilgisini kaybettiriyor. Trendleri bir kenara bırakıp, tüm yazıyı bu iki dizi hakkında yazma eğilimim var ama korkmayın yapmayacağım.  Dizi konusunu burada bırakıp kışın diğer trendlerine geçiyorum.

 

Olmazsa olmayacağı için çok kısa gözde kayak merkezlerinden bahsedeyim. Bu sene de her kış olduğu gibi Val D’isere ve 3 Valley’de Val Thorens ve Courchevel en in olanlar. Daha kısa ve uygun bir kayak seyahati için ise yine Bansko tercih ediliyor. Geçen kış da bahsetmiş miydim hatırlamıyorum ama bu işten biraz anlayan biri olarak bence fiyat-fayda skalasında en yukarıda olan kayan merkezi Avusturya’daki Zell am See. Tatil programınızı henüz yapmadıysanız bir göz atın derim.

Gelelim kayak kıyafetinize... Uzun yıllarda bir yaşanan kayak kıyafeti modası değişikliğindeyiz. Bu bir dönüm noktası... 90’lı yıllarda moda olan daracık Schneider kayak pantolonları, 2000’lerde yerlerini daha bol kesimli, canlı renkli board pantolonlarına bırakmışlardı. Şimdi ise ikisinin arası bollukta, yumuşacık, yepyeni kayak pantolonları moda. Rosignol’da ve Colmar’da harika modeller var. Yeni bir kayak pantolonu almayı planlıyorsanız bu modelleri almanız şart.  Kaymadığınız zamanlar için ise inuikii’nin kar botlarından almayı unutmayın! Ayrıca çok benzer modeller derimarket.net’te daha uygun fiyatlara da mevcut. Benden duymuş olmayın!

Yok eğer kayak tatili yapmak istemiyorum diyorsanız Doğu Ekspresi ile Ankara’dan Kars’a seyahat etmeyi planlayıp ardından da bir-iki geceyi Kars’ta geçirebilirsiniz. Tek yön 24-25 saat sürüyormuş. Gidenler çok memnun. Biletler zor bulunuyormuş benden söylemesi ama giden de gidiyor... Ayrıca Kars için de görülmeye değer diyorlar. Bu seçeneği değerlendirerek hem ekonomik hem ilginç bir tatil programına imza atabilirsiniz.

Biraz da şehre gelelim... Eski haber ancak, Petra geçtiğimiz pazar sabahı inanılmaz sosyetik ve ünlü bir kalabalıkla doluydu. Ne yapacağınızı bilmediğiniz Pazar sabahları için renkli bir program alternatifi, hatırlatmak amacı ile tekrar yazıyorum. Yeniköy’de açılan Apartıman iç açıcı Nordik dekorasyonu ile adından çok bahsettiriyor. Ben, bir çok zaman yaptığım hatayı yaparak, mekan henüz kendine gelemeden açılır açılmaz gittim ve memnun kalmadım. Ancak bu iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Tekrar şans vereceğim. Ve denenecekler listemin en üst sırasında Sanayi Mahallesindeki Markus var. Yorumlar şahane, hem atmosfere hem de yemeklere... Bence siz de henüz gitmediyseniz listenize almanızda fayda var.

Bir de düğün mekanı gelsin o halde. Eğer 2018’de düğün ya da benzeri bir davet vermeyi planlıyorsanız bu sözüme kulak verin. Düğülerin yeni gözde mekanı olacak gibi duran, Ortaköy’de bulunan Hüsrev Kethüda Hamamı tarihi dokusuna zarar vermemek koşuluyla kullanıma açıldı.

Son olarak bir de iyilik odaklı sosyal bir girişim olan ‘begoodtome’den bahsetmek istiyorum. Yaptığın iyiliği paylaşarak puan topladığın ve puanlarla indirim kuponları kazanabildiğin ya da sosyal sorumluluk projelerine destek olabildiğin ‘begoodtome’ kurucuları iyiliğin bulaşıcı olduğuna inanmışlar ve iyilikleri arttırmak misyonu ile yola çıkmışlar. Bu uygulamanın kurucularının umduklarından daha fazla büyümesini ve herkes için iyiliğin etrafımızı saracağı bir 2018 dileyerek yazımı tamamlıyorum.