Yağışlar devam ediyor

Salı günü batı kesimler yeni bir nispeten daha ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Bu yağış çarşamba batıda ara verdikten sonra perşembe tekrar başlıyor. Bu sefer karayel de etkili olacağı için bazı yerlerde kar yağışı görülme ihtimali var.

ŞALOM Meteoroloji
16 Ocak 2018 Salı

ANLIK DURUM 

Yazıyı yazdığım saat itibarıyla Güney Marmara’dan kuzey doğu yönlü yağış kütlesi İstanbul tarafına doğru yaklaşıyor. Ayrıca daha sonra Batı Karadeniz’i etkileyecek bir kütle daha var. İç Ege ve Aydın - Muğla arasında da yağış var. Ayrıca Güneydoğu Anadolu’da Siirt’in batısında yağış gözükmekte. Özetle bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Karadeniz’in batısı ve Güneydoğu Anadolu yağışlı. Yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur, diğer yerlerde yağmur şeklinde. Salı günü bu yağış biraz daha doğuya kayacak. Salı gece batıdan yağış ayrılıyor. Perşembe daha kuvvetli olarak yenisi eklenecek. Perşembe günü Trakya’dan başlayarak yine kar yağışları görüleceğini tahmin ediyoruz.

ÇARŞAMBA AKŞAMI LODOS, PERŞEMBE GÜNÜ KARAYEL FIRTINASI

Salı günü denizlerde güneye dönen rüzgâr çarşamba özellikle akşam saatlerinde Marmara, Karadeniz ve Ege’de oldukça kuvvetli esmeye başlayacak. Zamanla bu rüzgâr perşembe günü karayele dönecek ve özellikle Karadeniz, Akdeniz ve Ege açıklarında çok kuvvetli esecek. Marmara’da da kuvvetli karayel bekliyoruz.

İSTANBUL

İstanbul’da salı günü yağmur var ancak çok etkili değil. Akşam saatlerinden sonra çarşamba da dahil olmak üzere bir mola verecek, çarşamba gece ile perşembe sabah saatleri arasında tekrardan başlayacak. Perşembe günkü yağış çok daha fazla ve kuvvetli. Çarşamba akşam önce lodos, Perşembe günü de karayel kuvvetli esecek. Perşembe günü yağışın karla karışık yağmur hatta kara dönme ihtimali var. Ancak çok hızlı bir sistem olacak. Cuma günü yağış da, soğuma da şehirden ayrılmış olacak. Salı 10, çarşamba 12, perşembe ise 4 derece sıcaklık bekliyoruz.

ANKARA

Ankara’da salı günü sulu kar bekliyoruz. Çarşamba yağış yok, perşembe ise kar tekrardan başlıyor. Özellikle akşam saatlerinde yoğun yağmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıkları -3 derece civarında. Dikkatli olmakta fayda var… Salı 5, çarşamba 7, perşembe 2 derece sıcaklık bekliyoruz.

İZMİR

İzmir’de salı günü sağanak geçişleri var. Salı öğleden sonradan çarşamba geceye kadar yağış beklemiyoruz. Sonrasında hem tekrar yağmur geliyor hem de soğuma başlıyor. Çarşamba lodosa, perşembe karayele özellikle Çeşme bölümü dikkat etmeli! Salı 12, çarşamba 15, perşembe 9 derece sıcaklık bekliyoruz.

MARMARA BÖLGESİ

Bölge genelinde salı günü yağmur var. Yağış çarşamba akşama kadar ara verip gece saatlerinde tekrardan başlıyor. Çarşamba gece lodos fırtınası etkili… Perşembe ise lodos fırtınası bekliyoruz. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölümünde perşembe günü kar ihtimali yüksek ve etkili. Doğusuna ilerleyecek yağış ise genelde sulu kar şeklinde bekliyoruz. Yüksek yerlerde kar olabilir. Yalnız yağış miktarı fazla! Yaklaşık 8 saat bu durum sürdükten sonra yağış çekilmeye başlayacak. Akşamdan itibaren yağış kesilmiş olur. Cuma da bölge genelinde yağış beklemiyoruz.

EGE BÖLGESİ

Salı günü özellikle Muğla tarafında sağanak yağışa dikkat. Bölgenin batısında sağanak geçişleri var. Çarşamba Bodrum, İzmir açıklarında lodos çok sert! Perşembe aynı güzergâhta bu sefer karayel çok kuvvetli!  Özellikle Yunanistan ile transit gemi geçişlerinde bu iki gün sıkıntı yaşanabilir. Çarşamba bölge genelinde yağış yok. Perşembe tekrar başlıyor. Kütahya, Aydın bölümünde kar yağışı bekliyoruz.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesinde salı akşamı yağış geçişleri bekliyoruz. Antalya - Adana hattında yağış var. Çarşamba yağış kesiliyor, perşembe ise daha kuvvetli bir şekilde yeniden başlıyor. Yağışlar genelde sağanak şeklinde. Gündüz sıcaklıkları 12-13 derece civarında… Göller yöresi ise perşembe günü 4-5 dereceye kadar düşüyor. Bölgenin açıklarında çarşamba lodos, perşembe karayel oldukça kuvvetli... Denize açılacak olanlar çok dikkatli olmalı…

KARADENİZ BÖLGESİ

Bölgenin batısında salı günü sağanak yağış, Bolu kesimlerinde ise sulu kar var. Akşam saatlerinde bu yağış bölgenin orta ve doğu kesimine ulaşır. Sahil kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur bekliyoruz. Çarşamba kuvvetli bir yağış yok ama akşam saatlerinde lodos çok sert. Perşembe günü de bu sefer karayeli çok sert bekliyoruz. Perşembe bölgeye yeniden yağış geliyor. İç kesimlerde yoğun kar yağışları etkili olur. Sahil kesiminde de sulu kar bekliyoruz. Cuma günü yağış çekiliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Bugün bölge genelinde akşam saatlerine kadar sağanak geçişleri var. Bu yağış orta ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde. Perşembe ise bölge genelinde etkili kar yağışları bekliyoruz. Akşam saatlerine kadar etkili olacak bu yağış cuma günü bölgeyi terk etmiş olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Salı günü Doğu Anadolu’da da kar yağışı var. Çarşamba yağış yok, perşembe ise tekrardan yoğun bir şekilde başlıyor. Cuma günü ilerleyen saatlerde bölgeden ayrılıyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bölge geneli salı günü sağanak yağışlı... Çarşamba öğlene kadar devam etmesi muhtemel... Perşembe yeniden yağış geliyor ve kar yağma ihtimali yüksek.