Lübnan’da Spielberg’in filmi yasaklandı

Başyapıtı ‘Schindler’in Listesi’ ile soykırımı siyah beyaz olarak beyaz perdeye yansıtan Yahudi asıllı Amerikalı yönetmen Steven Spielberg’in son filmi ‘The Post’, Lübnan’da yasaklandı.

Dünya
15 Ocak 2018 Pazartesi

Lübnan Sansür Kurulunun filmi yasaklama nedeni yönetmenin Schindler’in Listesi filminin bazı sahnelerini Kudüs’te çekmiş olması.

The Hollywood Reporter yayın kuruluşunun öğrendiğine göre, eğer film yasaklanmamış olsaydı 18 Ocak’ta Lübnan sinemalarında vizyona girecekti.

Spielberg’in ofisi, yasak kararının kendilerine resmen bildirilmediği için  basına konu ile ilgili bir yorum yapmaktan kaçındı. Ancak ofis,  geçtiğimiz son üç yılda en az beş Spielberg filminin Lübnan’da sorunsuz gösterildiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz haziran ayında da Lübnan, İsrailli aktriste  Gal Gadot’un oynadığı Wonder Woman’ı yasaklamıştı.  The Post adlı filmin konusu 1971 yılında The Washington Post gazetesinde geçiyor. Gazete 1971’de yaptığı, ABD çapında  sansasyon  yapan haberde, Pentagon’dan ele geçirdiği belgeleri yayınlamış, ABD’nin Vietnam harbine girmek için halka yalan söylediğini iddia etmişti.