Almanya’da yaşayan göçmenler Nazi kampı müzelerini gezecek

Filistin asıllı Alman politikacı Berlin Eyalet Senatörü Sawsan Chebli ile Almanya Yahudi Cemaatleri Birliği Başkanı Josef Schuster, Almanya’da yaşayan Ortadoğu kökenli yeni göçmenlerin Nazi ölüm kamplarını ziyaret etmesinin zorunlu olduğu bir düzenleme için ortak çalışma başlattı.

Dünya
12 Ocak 2018 Cuma

Girişimin amacı geldikleri ülkelerde zaten Antisemit bir çevrede yetişmiş yeni göçmenlere 2. Dünya Savaşında olan insanlık suçlarını anlatmak.

Nazi Almanya’sı tarihten silineli 70 yıl olmasına rağmen, bugün özellikle yeni göçmenlerin arasında antisemitizm had safhada.

En son ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasından sonra, çoğu yeni göçmen sokaklarda İsrail Bayrağı yakmıştı. İsrail’in en önemli müttefiki olan Almanya Hükümeti olaylardan sonra yaptığı resmi açıklamada söz konusu gösterilerden dolayı utanç duyduğunu belirtmişti. 

Eyalet Senatörü  Sawsan Chebli  ile  Almanya Yahudi Cemaatleri Birliği Başkanı Josef Schuster’in Nazi Ölüm kamplarını ziyareti zorunlu hale getirmek istemelerinin  amacı yurtlarından kaçmak zorunda kalmış yeni göçmenlerle Yahudiler arasında bir empati kurmak.