Delta çalışanlarından yönetime antisemitizm suçlaması

Amerika’nın en büyük havayolları şirketi Delta’ya karşı açılan davalardaki suçlamalar basına yansıdı. Davacılar Delta Havayollarını ırkçılık ve ABD değerlerini hiçe saymak ile suçluyor.

Dünya
11 Ocak 2018 Perşembe

 

İfadelere göre, Delta Havayollarının müdürü İsrailli teknisyene “Yahudi” diye hitap ediyor, Yahudileri Gazze’deki çocukları öldürmekle itham ediyordu. Bu ifadeler New York Eyaletinde, dört eski Delta çalışanı tarafından  Delta Havayollarına  karşı açılan dava dilekçesinde bulunan iddialardan sadece birkaçı. 

Bir diğer dava dilekçesinde de eski uçuş görevlisi Yaron Gilinnsky, bazı müdürlerin, Tel Aviv uçuşlarına  ‘Cehennem Yolu Aviv’ ismini taktıklarını, hosteslerin sakallı dindar Ortodoks Yahudiler ile her fırsatta alay ettiklerini belirtiyor. 

Gilinnsky dava dilekçesinde, İbranice bildiği ve İsrailli yolculara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla işe alınmasına rağmen diğer personelin tam tersi davrandığını belirtti. 38 yaşındaki eski Delta personeli şunları ifade etti: “Bu davranışlar beni utandırdığı gibi, içinde yetiştiğim kültürü de aşağılıyor, ayaklar altına alıyordu.” JTA’nın elde ettiği dava dilekçesinde Gilinnsky, Delta Havayollarını şöyle suçluyor: “Bana yapılan bu davranışlar, Amerikan Anayasasının Sivil Hakları düzenleyen maddelerinin açık bir ihlali ve ırkçılıktır.”