‘Mutluluğun Renkleri Saint Benoit ‘La Galerie’de

Toplum
10 Ocak 2018 Çarşamba

1783’te kurulmuş, İstanbul'un en köklü kurumlardan biri olan, nitelikli eğitim kurumu kimliğinden ödün vermeyen Saint Benoît Lisesi, 2014’ten günümüze okul bünyesindeki ‘La Galerie’ sergi salonunda Bedri Baykam, Yusuf Taktak, Mustafa Ata ve Mehmet Güleryüz gibi değerli sanatçıların sergilerine ev sahipliği yaptı.

İlki geçen yıl gerçekleşen ‘Mezunlarımız Hazinelerimiz’ projesinin ikincisi olan ‘Mutluluğun Renkleri’ adlı karma sergi, bu yıl yine, 5 – 19 Ocak tarihleri arasında, fotoğraf, heykel, yağlı boya, mücevher ve mobil-art gibi sanatın farklı alanlarında eserleri sergilenen yerli ve yabancı 90 sanatçı ile Saint Benoît Lisesi ‘La Galerie’de gerçekleşiyor.

Bedri Rahmi Eyüboğlu, Süleyman Saim Tekcan, Dr. Julianna Illes Major, Prof. Melihat Tüzün, Merih Akoğul, Duygu Arslan, Mümin Candaş, Nazan Eksen Pauwels, Hüda Alzaydı ve Tariyel Alizade eserleriyle sergide yer alacak sanatçılardan bazıları.

Bir eseriyle sergiye katılan gazetemiz yazarlarından Miryam Şulam açılışta, son altı yıldır Saint Benoit’ın Fransız Müdürü olan ve her tür sanat etkinliği için okulun tüm imkânlarını sağlayan, sanatsever edebiyatçı Pierre Gentric ile tanışırken, sergiyi organize eden mücevher sanatçısı Nazan Eksen Pauwels ile sohbet etme şansını da yakaladı. Pauwels için ‘Mutluluğun Renkleri’ karma sergisi büyük anlam taşıyor. Mutluluğu sanatla bağdaştıran, renkleri ise bu sergiye katılan her bir sanatçı ve sanat dalı olarak betimleyen Pauwels için bu sergi,  okuluna, geçmişine, ailesine ve kendisine büyük bir teşekkür niteliğinde.

Evrensel renk ve yaşam yansımalarının ‘La Galerie’ duvarlarındaki izdüşümü ‘Mutluluğun Renkleri’ adlı karma sergi, 19 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin ziyareti için sergilenmeye devam edecek.