İngiliz aile ayağını kurtarmak için 6 yaşındaki kızlarını İsrail’e getirmek istiyor

İngiliz Rima ve Neil çiftinin kızları Kyra Warrell’e genetik bir hastalık olan (proximal focal femoral deficiency) alt bacak kemik yetmezliği teşhisi kondu. Hastalık küçük kızın bir ayağının yaklaşık 20 cm kısa olmasına yol açıyor.

Dünya
5 Ocak 2018 Cuma

İngiliz doktorlar çözüm olarak bacağın diz üstünden kesilerek protez bir uzuv takılmasını tavsiye ediyor. Ancak İngiliz çift, kızlarını dünyada bacak uzatma ameliyatı yapan İsrailli Doktor Dror Paley’in ameliyat etmesini istiyor.  

Warrell ailesi dünyada çok az cerrah tarafından yapılan bu özel ameliyat için bir fon oluşturdu.  İsrail doğumlu olan Dr. Dror Paley halihazırda kendi adı ile  kurduğu Batı Palm Beach-Florida’daki tıp merkezinde söz konusu uzuv ameliyatlarını yapıyor.  Dr. Paley önümüzdeki şubat ayında İsrail’in Hayfa kentindeki Ram Bam Tıp Merkezi’ne gelerek ameliyatlar yapacak ve meslektaşlarını eğitecek.  Uluslararası tıp otoriteleri tarafından yöntemleri onaylanmış olan İsrail asıllı doktor, tedavi edildiği takdirde  küçük kızın 16 yaşına  geldiğinde tamamen fonksiyonları çalışan bir bacağı olacağını belirtiyor.

Florida’da bulunan Dror Paley Tıp merkezi şimdiye kadar Paley’in keşfettiği yöntemlerle 20 bin ameliyat gerçekleştirmiş. Yahudi olmayan Warrel ailesi ABD’de böyle  bir ameliyata maddi güçlerinin yetmeyeceğini dolayısı ile kızlarını İsrail’de ameliyat ettirmek istediklerini belirtiyor.

Warrell  ailesi ilk 3 cerrahi prosedürün 78 bin, daha sonra olacak olan ameliyatların ise 122 bin  dolar tuttuğu maliyetler için ileriki yıllarda evlerini bile satılığa çıkaracak.

Aile dans etmeyi çok seven ancak ayağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olan  küçük kız için bir Twitter hesabı da açmış: @stepwithkyra