Wonder Woman, ‘Siyah Elbiseli Kadınlar’a katıldı

Ünlü Hollywood yıldızı Gal Gadot Amerikan film endüstrisini sarsan taciz skandallarını protesto etmek için bir grup meslektaşı ile geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Altın Küre yarışmasına siyah elbise ile katıldı.

Dünya
8 Ocak 2018 Pazartesi

Hollywood’un en ünlü ve güzel kadınlarını kırmızı halıya getirecek yarışmada siyah giyme kampanyası Allison Janney, Saoirse Ronan ve Mary J. Blige tarafından başlatıldı. Kampanyanın amacı, tacize uğrayan ve bir şekilde; baskı, maddi çıkarlarla bunu gizlemek zorunda kalan kadınları sesini yükseltmeye çağırmak.

Savaşçı kadın Wonder Woman tiplemesi ile  ününe ün katan eski İsrail güzeli ve ordu personeli Gadot,  geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada filminin yönetmeni Brett Ratner ile çalışmak istemediğini belirtmişti. Ratner’in adı da taciz skandalına karışan yapımcılar listesinde idi.

Kampanyanın girişimcilerinden Mary J. Blige, neden siyah giydiğini şu sözlerle açıkladı: “Ben de o kadınlardan biriyim. Fazla detaya girmek istemiyorum ancak tacize uğrayan ve bunu basınla paylaşma büyüklüğünü gösteren kadınları modern çağın kahramanları olarak niteliyorum.” 

Her iki yıldız da açıklamalarında tüm tacize uğrayan aktrislerle omuz omuza olduklarını belirtti.