Delta uçakta Tefilin’e izin vermiyor iddiası

Delta Havayolları davası haberleri Yahudi basınında manşetleri meşgul etmeye devam ediyor. En son dört farklı eski personelin havayolu aleyhine işe geri alma ve antisemitizm davaları açmasının ardından, başka ayırımcılık örnekleri de iddialar arasına katıldı.

Dünya
5 Ocak 2018 Cuma

Davacılardan Cynthia Fukelman’ın mahkeme dilekçesinde belirtildiğine göre, Delta havayolu, Yahudi kutsal eşyaları; Tefilin &Tallet ve takkeleri yolcuların yanına almasına izin vermiyor, valiz ile birlikte Check-In’e teslim edilmesi için zorluyor.

İddialara göre bazı dindar yolcular dua etmek için söz konusu eşyaları yanına uçağa almak istediklerinde kendilerine, “Ya uçağa eşyaları bırakır binersin, ya da uçamazsın” şeklinde uyarıda bulunuluyordu.  Fukelman’ı temsil eden Avukat Brian Midenberg basına yaptığı açıklamada, Delta Havayollarının Yahudi personel ve yolculara etnik sebeplerle ayırımcılık yaptığını iddia etti.  Midenberg, açıklamasında havayolunun Yahudi ve İsrailli yolcuları bir şekilde problemli olarak sınıflandırdığını ve kendi Yahudi  personelini de yolcularla işbirliği yapan düşman olarak  değerlendirdiğini iddia etti.