ENSEMBLE MASQUES Deniz Müzesinde

Deniz Müzesi Barok Konserleri serisinin üçüncü etkinliğinde Fransa’nın son dönemdeki en başarılı barok topluluklarından Ensemble Masques; Bach, Handel, Corelli, Purcell, Couperin’in eserlerinden oluşan büyüleyici bir program ile 21 Ocak akşamı, Beşiktaş Deniz Müzesinde oda müziği severlerle buluşuyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
4 Ocak 2018 Perşembe

17. ve 18. yüzyılda yazılmış eserler üzerinde uzmanlaşan Ensemble Masques’ın yorumlarındaki  derinlik, ifade gücü ve zarafet topluluğu, kendi alanında özel bir konuma yükseltiyor.

The Seed Piyanist Vitaly Pisarenko’yu ağırlıyor

 Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması ‘Birincilik’ ve Leeds Uluslararası Piyano Yarışması ‘Üçüncülük’ ödüllerinin sahibi ‘Genç F. Liszt’ olarak gösterilen dahi piyanist Vitaly Pisarenko, 9 Ocak akşamı İstanbul Resitalleri’nde! İlk resitalini altı yaşında veren sanatçı, dünyaca ünlü orkestralarla sayısız ülkede konserler verdi. Sanatçı, the Seed’de vereceği konserde Schubert Liszt,  Rachmaninov ve Prokofiev’in eserlerinden oluşan bir repertuar sunacak.

www istanbulresitalleri. com

 

 

Taj Express Show ile Bollywood’a yolculuk!

Taj Express, 23-28 Ocak tarihleri arasında sekiz performansla Bollywood dünyasını Zorlu PSM’ye taşıyacak. Hindistan’ın ikonik müziklerini geleneksel danslar ve göz kamaştıran kostümlerle bir araya getiren görkemli şov, 12 hafta süren ABD turnesinde yoğun ilgi gördü. Yönetmenliğini Bollywood’un ünlü ismi Shruti Merchant’ın üstlendiği prodüksiyonun baş döndüren koreografisi ise başarısı birçok ödülle taçlanan Vaibhavi.

www.zorlupsm.com

 

UNİQ Müze’de sergi: ‘Leonardo  Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vianci sergisi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’, UNIQ İstanbul’daki UNIQ Müze’de açıldı. Leonardo Da Vinci’ye adanmış en önemli sergi olarak tasarlanan uluslararası bu sergi, prömiyerini yaptığı Brugge’ün (Belçika) ardından dünya turuna ilk olarak İstanbul’da başlıyor. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan yüz replikasıyla birlikte; orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dâhil olduğu 200’e yakın eseri sanatseverlerle buluşturacak olan sergi, 7 Nisan’a kadar devam edecek.

 

 

ANNA LAUDEL CONTEMPORARY’DE ‘DÖNEMLER’

Ressam Gazi Sansoy’un 2008-2018 yılları arasındaki çalışmalarını kapsayan ve beş farklı başlık altında sunulan ‘Dönemler’ isimli kişisel sergisi, 11 Ocak - 16 Şubat  tarihleri arasında Anna Laudel Contemporary’de. Eleştirel resim dilinin oluşmasında muhalif dedelerinden esinlenen Sansoy, çalışmalarında Osmanlı kültürel mirasına olduğu kadar Batı Avrupa medeniyetine ve görsel sanatına yönelik eleştirel yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Sanatçı, çok katmanlı resim çalışmalarında Doğu ile Batı’nın sosyokültürel farklılıklarını, iki medeniyetin geçmişi ve bugününü izleyiciye yenilikçi ve muzip bir dille sunuyor. Sergiye aynı zamanda fotoğrafçı, video sanatçısı ve besteci Balamir Nazlıca’nın ‘Unconcealment’ adını verdiği Gazi Sansoy’un sanatını icra edişini konu alan kısa filmi de eşlik edecek.

annalaudel.gallery.com

 

DOKUZ GENÇ SANATÇI  ‘KARMAŞIK DÜZLEM’ SERGİSİNDE BULUŞTU

 MERKUR, ‘Karmaşık Düzlem’ adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü İpek Yeğinsü’nün üstlendiği sergi, konusunu mühendislikten bilgisayar bilimine, Kuantum fiziğinden fraktallara birçok alanda kullanılan karmaşık sayıların geometrik uzamdaki karşılığından alıyor. Sergide Ahmet Duru, Aslı Aydemir, Deniz Defne Acerol, Gamze Zorlu, Görkem Dikel, Gözde Başkent, Kerem Ağralı, Melike Kılıç ve Şener Yılmaz Aslan’ın resim, desen, seramik, kâğıt kesme ve fotoğraf gibi farklı tekniklerdeki yapıtları yer alıyor. İzleyiciyi bu göz alıcı deneyime davet eden Karmaşık Düzlem 19 Şubat tarihine kadar MERKUR’de görülebilir.