İlk kaşer kripto para ile tanışın: BitCoen

Dünyadaki Yahudi toplulukları arasında etkileşimin sağlanmasına yardımcı olacak BitCoen ekosistemi, Yahudi topluluklarının hayatlarını nitelikli bir şekilde geliştiren bir hizmetler sistemi olarak ortaya çıkıyor.

Kültür
4 Ocak 2018 Perşembe

9 Ekim 2017’de Vyacheslav Semenchuk adındaki Rus asıllı Yahudi girişimci, öncelikle Yahudi topluluklarının birbirleriyle iş yapabilmeleri için Yahudi hukukuna ve değerlerine uygun, faizsiz borç sistemini de getirecek BitCoen adındaki kripto parayı halka arz etti. 30 yaşının altında fintech sektörü gibi alanlarda ondan fazla start-up oluşturup satan Semenchuk en son 2,5 milyar ciroya ulaşan bir ödeme sistemi olan Lifepay’i satmıştı.

BitCoen kazancının yüzde 10’unu bağış kurumlarına vereceğini ve kaşer restoran ve dükkânlarda yüzde 110 daha değerli kullanılabileceğini açıkladı.

Kripto paranın yönetiminde deneyimli block zincir programcılarının yanında, Magen David’in altı ucunu temsilen, iş, politika, finans, teknoloji, sosyal ve kültürel aktiviteler konusunda sektöründe faal olan altı Yahudi önder bulunacak. Kripto para Rusya’nın Habad lideri Berel Lazar tarafından da destekleniyor. Halka arz sırasında piyasaya sürülen15 ila 20 milyon adet BitCoen beş yıl içinde 100 milyon âdeti bulacak. Her ay bir milyon âdetin piyasaya sürülmesi planlanıyor ancak altı kişiden oluşan konsey her seferinde buna onay vermek zorunda. 28 Kasım 2017 tarihinde BitCoen blockchain projesinin token satışı, bitcoen.io adresi üzerinden resmi bir şekilde başladı. 26 Aralık 2017 tarihine kadar 20 milyon BitCoen 1 dolardan satıldı.

Şu anda küresel piyasalarda 800’den fazla kripto para yürürlükte bulunuyor. BitCoen projesinin coğrafyası tüm dünyayı kapsıyor. Şirketin temsilcilerine göre BitCoen tokenlere en fazla talep; Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya ve tabi ki İsrail’den geliyor.