Hopkinson Smith ile Elizabeth Dönemi Lavta Müziği

Tuna SAYLAĞ Sanat
27 Aralık 2017 Çarşamba

Akbank Gitar Günleri’ kapsamında 17 Ocak 2018’de bir konser verecek olan Hopkinson Smith, Hesperion XX gibi erken dönem oda müziği toplulukların da olduğu sayısız projede yer aldı. 1980’lerin ortasından bugüne neredeyse tamamen solo repertuarını geliştirmeye yönelen Smith, erken dönem telli enstrümanları ile Astrée için yapmış olduğu kayıtlarla önemli ödüller kazandı. Önce, Rönesans müziğinin lavta için yazılmış örneklerini içeren albümü, sonra da  2005 yılının başlarında yayınlanmış olan John Dowland albümü kendisine bir kez daha Diapason D’Or ödülünü getirdi.

Yeni yılın ilk İDSO  konseri CKM’de

Jakopo Sipari şefliğinde gerçekleşecek olan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konseri, 5 Ocak 2018’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Çello sanatçısı Nil Kocamangil’in de solist olarak katılacağı konserde Ernest Bloch’un ‘Çello ve Orkestra için Rapsodi, Schelomo’ eseri ve Çaykovski’nin ‘5 nolu Senfoni’si seslendirilecek.

Nadar’ın büyük portreleri

Gaspard-Félix Tournachon, nam-ı diğer Nadar, İkinci Fransız İmparatorluğu döneminin en önemli portre fotoğrafçıları arasında yer alır. Nadar; Delacroix, George Sand, Baudelaire, Victor Hugo, Sarah Bernhardt gibi farklı ünlülerin, sanatçıların, bilginlerin, siyasetçilerin çehrelerini sıra dışı bir incelikle fotoğraflamayı başardı. Tüm kariyeri boyunca, önemli bir atmosfer yaratıcısı olan Nadar’ın yapıtları, modelleriyle sabırlı bir işbirliğinin ürünü oldu. 15 Ocak 2018’de Fransız Kültür Merkezinde sona erecek olan sergi, albümen kâğıt üzerine kırka yakın arjentik fotoğraf baskısından oluşuyor.