Natalie Portman’a verilen Genesis Ödülü ikiye katlandı

İsrailli hayırsever Morris Kahn, Genesis Ödülleri Vakfına Natalie Portman’ı aday göstermeleri onuruna 1 milyon dolar bağışladı.

Kültür
21 Aralık 2017 Perşembe

Kahn’ın söz konusu bağışı ‘Yahudi Nobel’i’ diye adlandırılan Genesis Ödüllerinin miktarını 2 milyon dolara yükseltmiş oldu.

Geçtiğimiz ay Portman, Genesis Ödülüne layık beşinci kişi olarak seçildi. Bu ödül Yahudi değerlerini ve Yahudileri profesyonel anlamda yücelten kişilere veriliyor. İsrail doğumlu artist kazandığı ödülü kadınların eşitliğini savunan programlara ve İsrail’deki kadın hakları konusunda çalışan derneklere bağışlayacağını ifade etti.

Portman, “Morris’in cömertliği İsrail’de, ABD’de ve tüm dünyada kadın eşitliğinin öneminin bir kez daha altını çiziyor” dedi.

Bağışsever Kahn Güney Afrikalı bir iş adamı. Aralarında Amdocs Telekom bilgisayar şirketi ve Eilat’taki Coral deniz altı gözlemevinin de bulunduğu birçok şirketin sahibi.

Genesis Ödülleri ise İsrail Başbakanlık Ofisi ve Yahudi Ajansı ile ortaklaşa, bir başka zengin Yahudi asıllı Rus, Mikhail Fridman tarafından oluşturuldu.