Sanatın kalbi Galata Rum Okulunda BASE’te atacak

Türkiye’nin bu yıl mezun olan 108 yeni nesil sanatçı adayı, uluslararası bir seçici kurulun değerlendirmesiyle 21-24 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulunda düzenlenen BASE’te sanatseverlerle buluşacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
20 Aralık 2017 Çarşamba

 Digi.logue, HP, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşecek olan BASE, Türkiye’nin ilk kolektif Güzel Sanatlar yeni mezunlar platformu. BASE’te baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki 31 üniversiteden mezun sanatçı adaylarının 116 yapıtı sergilenecek. BASE’in kürasyonu Derya Yücel’e ait. BASE Talks kapsamında ise aralarında Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan gibi isimlerin de arasında 75 değerli konuşmacı izleyicilerle buluşturacak. Giriş ücretsiz.

www.base.ist

Özdemir Altan ve ‘Soyağaçları’ 2016-2017

Halen İstanbul’da yaşayan Özdemir Altan, yazar ve konferansçı ve küratör olarak yaygın bir isim yaptı. Modern, avangard düşünce, Pop Art ve özellikle Postmodern’i Türkiye’de ilk geliştiren kişi oldu. Kare Art Galeri’deki ‘Soyağaçları’,  Altan’ın anne tarafının soyağaçlarından esinlenilerek 1989’da doğmuş sekizinci dönemidir. Sanatçı, bu dönemini şöyle açıklamaktadır ; “Soyağaçlarının basitliği ve yalınlığı bana bir hiçten bir âlem yaratmanın kapılarını açtı.” Sergi, 31 Aralık’ta sona eriyor.

 

www.kareartgallery.com

 ‘Damdaki Kemancı’ müzikali Zorlu PSM’de!

Yılların eskitemediği, kült Broadway müzikali ‘Damdaki Kemancı’ (Fiddler on the Roof), yeni yılda Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşacak. Kalabalık bir oyuncu kadrosuyla, Talimhane Tiyatrosu işbirliğinde ve Mehmet Ergen yönetmenliğinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan müzikalin başrollerini ünlü oyuncu Binnur Kaya ve devlet tiyatrolarının başarılı sanatçısı Mehmet Ali Kaptanlar paylaşıyor. ‘Sütçü Tevye’ öykülerinden uyarlanan, Broadway’de en uzun süre sahnelenen 15 eserden biri olan oyun, 2, 3, 25 ve 26 Ocak 2018’de, Drama Sahnesi’nde izleyicilere sunulacak.

zorlupsm.com

 

 CRR’de Yeni Yıl Konseri

CRR Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörlüğü görevini yürüten Rengim Gökmen yönetiminde, ünleri sınırları aşan opera sanatçıları Caner Akın, Aylin Ateş, Efe Kışlalı ve Deniz Yetim ‘in solistliğinde yeni yılı rengârenk, enerji dolu bir programla karşılıyor.  Yeni yılı kulağınızda hoş ezgilerle kapatmak istiyorsanız 26 Aralık’taki konseri kaçırmayın derim.

www.crrks.org