New York’ta Hanuka mumu yangını: Anne ve üç çocuğu hayatını kaybetti

New York İtfaiye Müdürlüğü Brooklyn semtinde çıkan yangının sebebini, Hanuka mumları olarak açıkladı.

Dünya
19 Aralık 2017 Salı

Brooklyn’de müstakil bir evde  çıkan yangında ikinci katta bulunan anne Aliza Azan ve çocukları, 11 yaşındaki Moşe, 7 yaşındaki Yitzchak ve 3 yaşındaki Henriatta hayatını kaybetti.

İtfaiye gerçekleştirdiği detaylı araştırma sonrası yaptığı açıklamada, gece cam kenarına bırakılan Hanuka mumlarının ailenin uykuya daldığı sırada yangın çıkardığını belirtti.

Yangın çıktığı sırada evde 9 kişi bulunuyordu. Ailenin diğer üç çocuğu alevlere rağmen evin odalarına girmeyi başaran baba Azan tarafından kurtarıldı. Baba, Azan çocuklarını kurtarırken ağır yaralandı. Evde bulunan diğer misafirler kendi imkanları ile yangından kurtulmayı başardı.

Yangın gece yarısı 2.30’da Brooklyn itfaiyesine  bildirildi.İtfaiye Müdürü Daniel Nigro basına yaptığı açıklamada yılın bu döneminde böyle trajedilerin meydana geldiğini, kutlama yapılması gereken bir zamanda yas tutmanın durumu daha da trajik hale getirdiğini belirtti.

Jerusalem Post gazetesinin bildirdiğine göre, yangında hayatını kaybeden Anne Aliza, İsrail’deki Suriye cemaatinin lideri Rav Albert Hamra’nın kızı.