Kilisede ‘İnşallah’ şarkısı

14 Temmuz 2016’da Londra’da Grenfell kulesi yangını felaketinde hayatını kaybeden 71 kişi St Paul Katedralinde Müslüman cemaatinin de katılımı ile anıldı.

Dünya
14 Aralık 2017 Perşembe

Törene, Kraliyet Ailesinin yanı sıra, Başbakan Theresa May, İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ve Müslüman olan kurbanların aileleri de katıldı. Galler Prensi Charles, Cornwall Dükü, Cambridge Dükü ve Düşesi, Prens Harry, Kraliyet Ailesini temsil etti. Dini törenin Hıristiyan ve Müslüman din adamlarını liderliğinde yapılması dikkat çekti. Davetliler arasında yangını söndüren itfaiye ekibi üyeleri, gönüllüler de vardı.     

BBC’nin haberine göre, törene Müslüman cemaatlerinden ve halktan 1500 kişi davet edilmişti.  Tören’de Kilise korosu bu tip törenlerde gelenek olan Spirits Of Righteous adlı şarkıyı söylerken, Müslüman El Zehra ve El Sadık okullarının kızlar korosu, ‘Ümit’ ve İnşallah adlı şarkıları söyledi.   

  Geçtiğimiz temmuz ayında, genellikle düşük gelirli ailelerin yaşadığı Grenfell binasında çıkan yangından sonra, kamu otoritesi suçlanmış, yerel yönetimin sorumlu davranmadığı iddia edilmişti.