“Yahudi takımı olsa ekmek yediğim yere laf etmem”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Süper Lig´in 14. haftasında Demir Grup Sivasspor´u 4-0 yendikleri maçta, tribünlerden kendisine yönelik yapılan tezahüratlara tepki gösterdi.

Dünya
4 Aralık 2017 Pazartesi

Maçın sonunda kendisi hakkında yapılan iddialara cevap vermek için bir basın toplantısı yapan Özat’ın kullandığı “Yahudi takımı olsa ekmek yediğim yere laf etmem” ifadesi sosyal medyada büyük tepki aldı.

Twitter’da birçok kişi Özat’ın Yahudi kelimesini kullanarak yaptığı eleştiriyi kınadı ve ırkçı bir söylem olarak niteledi.

 

Kulübün yönetiminde haksız kazanç sağladığı iddiasına cevap veren Özat şunları söyledi: “Fenerbahçe tribünlerinin 'Souness' diye bağırması, Gençlerbirliği'nin sahaya bayrak diken 'Hakan Kutlu' diye bağırması gibi garip değil mi? 'Galiba Gençlerbirliği forması giyen Ankaragüçlüler var.' dedim. Ben asla, bırakın Ankaragücü'nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem. Ben Ankaragücü'nün ekmeğini yedim, beni teknik direktörlüğe başlatan kulüptür. "

Bundan sonra yeneriz, yeniliriz bunlar futbolda var. Eğer bu oyuncuların bunu yapabilecek potansiyeli varsa yarın da yapabilirler. Onlara inanarak asgari ücretle geldim. 'Giderken paranı aldın' diyorlar; elbette geçen sene başarılı olmuş hoca hakkını alacak.”