Alibaba, İsrailli bilgisayar şirketini satın alıyor

Online alışveriş devi Alibaba, İsrail’in kişisel QR kodu geliştiricisi şirketi Visualead Ltd. ’i satın alacağını duyurdu.

Dünya
1 Aralık 2017 Cuma

Söz konusu açıklama şirket yönetiminden adı saklı bir kişi tarafından CALCALIST yayın kuruluşuna yapıldı.  Alibaba geçtiğimiz ekim ayında da online satış ve güvenliği konusunda çalışacak, İsrail’de bir araştırma geliştirme laboratuvarı açacağını, dünya çapında araştırmaya 15 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını duyurmuştu. 

Çarşamba günü basına gelen bilgiye göre, söz konusu satış fiyatı on milyon dolarlar mertebesinde olacak.  Adı saklı ikinci bir kaynak da tarafların satın alma şartlarını belirlemek için yoğun bir şekilde görüşme halinde olduğunu belirtiyor.  Tel Aviv’in 9 mil kuzeyinde teknoloji şehri Herzlia’da 2012’de kurulmuş olan  Visualead Ltd, daha kuruluşunda Alibaba’dan 10 milyon dolar kredi (Venture Capital) almıştı.  Eğer anlaşma gerçekleşirse Alibaba tarihinde ilk defa bir İsrail şirketini satın alacak veya ortağı olacak.

Optik algılayıcılar tarafından veya cep telefonu kamerası ile taranan kare şeklinde bir kod olan QR CODE, Online satış sektöründe  ürünlerin orijinalliğini belirlemek ve ürün takibi için de kullanılıyor.

Visualead Ltd’nin geliştirdiği yeni QR kod sistemi, kodun renkli olarak yaratılması ve okunmasını sağlıyor.