Alman TV kanalı Roger Waters konseri için yapılan anlaşmayı durdurdu

Kültür
29 Kasım 2017 Çarşamba

Alman televizyon kanalı WDR, eski Pink Floyd grubu üyesi Roger Waters’ın Yahudi karşıtı görüşlerine karşı bir protesto dalgası başlamasıyla Waters ile yaptığı anlaşmayı iptal etti.

Malca Goldstein-Wolf isimli bir kişi, WDR’nin vergi mükellefi paralarını ‘Yahudi karşıtı’ bir kişiyi finanse etmek için kullanmasını önlemek adına imza kampanyası başlattı. Kampanyada Köln merkezli televizyon kanalının başkanı Tom Buhrow’un, Roger Waters konserini yayınlaması halinde, antisemitizmin yayılmasına izin vermiş olacağını belirtti. Goldstein-Wolf kampanyasında, Roger Waters’ın, İsrail’i boykot eden BDS’nin ateşli bir destekçisi olduğunu ve konserlerinde antisemit görüntüler kullandığını ifade etti.

Tom Buhrow ise Facebook sayfasında, kampanyaya cevap niteliğinde bir yazı paylaştı. Paylaşımında “Anladığım kadarıyla kelimeler veya argümanlar değil sizi sadece eylemler ikna edecek. Bu sebeple konser ile ilgili anlaşmayı iptal kararı aldık” dedi.

 

Goldstein-Wolf’un “WDR’nin kamu fonlarıyla antisemit Roger Waters’a destek yok” başlıklı imza kampanyası yaklaşık 1.400 imza topladı. Waters’ın ‘Biz ve Onlar’ başlıklı konseri, 11 Haziran 2018’de Köln’ün Lanxess Arenasında gerçekleşecek.