Moris Levi Vakıflar Meclisi Azınlık Temsilciliğine aday

Vakıflar Genel Müdürlüğünün en üst karar organı Vakıflar Meclisinde, ‘Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilciliğine’ Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanvekili Moris Levi aday oldu.

Toplum
29 Kasım 2017 Çarşamba

Vakıflar Genel Müdürlüğünün en üst karar organı Vakıflar Meclisinde görev yapacak Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi için Türkiye’deki Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani, Keldani, Bulgar ve Gürcülerden oluşan 7 azınlık toplumunun, vakıf sayıları doğrultusunda aday belirlenmesine ilişkin uzlaşıları gereği, bu yıl Yahudi toplumundan bir aday gösterildi.

Vakıflar Meclisindeki Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi, Türkiye’deki 167 cemaat vakfını temsilen seçiliyor. İlk olarak iki dönem üst üste Rum cemaatinden Laki Vingas’ın yürüttüğü Cemaat Vakıfları Temsilcisi olarak Aralık 2014’te Ermeni cemaatinden Toros Alcan seçilmiş, Alcan 2015 itibarıyla göreve başlamıştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce geçen günlerde yayımlanan ilana göre, üyelerin görev süreleri doğrultusunda üç yılda bir gerçekleştirilen Vakıflar Meclisi seçimleri 24 Aralık 2017’te Ankara’da yapılacak. Vakıf temsilcilerinin oylarıyla Vakıflar Meclisine beş asıl ve beş yedek üye seçilecek. Seçimlerin sonucunda yeni vakıfları temsilen üç, mülhak ve cemaat vakıflarını temsilen de birer üye belirlenecek.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanvekili Moris Levi, 1956 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Levi, çeşitli derneklerde ve Türk Yahudi Toplumunun vakıflarında başkanlık ve yöneticilik yaptı. Moris Levi, evli ve iki çocuk babası.

En üst karar organı

Vakıflar Genel Müdürlüğünün en üst karar organı olan Vakıflar Meclisi, Genel Müdür, üç Genel Müdür Yardımcısı ve 1. Hukuk Müşaviri olmak üzere beş, vakıf konusunda bilgi ve deneyim sahibi yükseköğrenim mezunları arasından Başbakanın teklifi üzerine ortak kararname ile atanacak beş üyenin yanı sıra yeni vakıflarca seçilecek üç, mülhak ve cemaat vakıflarınca seçilecek birer üye olmak üzere toplam 15 üyeden oluşuyor. Ayrıca yeni vakıflar üç, mülhak ve cemaat vakıfları ise birer yedek üye de seçiyor.

Vakıflar Meclisi Üyesi seçilebilmek için Devlet Memurları Kanunu’nda belirlenen memur olma şartlarını taşımak, yükseköğrenim mezunu olmak, kesinleşmiş mahkeme kararıyla vakıf yöneticiliği görevinden alınmış olmamak ve mülhak vakıflarda vakıf evladı olmak gerekiyor.