İsrailli müzik grupları Zorlu PSM MIX Festival’de

Zorlu PSM MIX´de İsrailli surf rock ekibi Boom Pam’in yanısıra yine İsrailli Dudu Tassa & The Kuwaitis grubu da var.

Tuna SAYLAĞ Sanat
29 Kasım 2017 Çarşamba

 

Geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleşen MIX Festival’in ikincisi, 15-16 Aralık tarihlerinde düzenleniyor. İki gün boyunca farklı müzik türlerini Zorlu PSM çatısı altında buluşturmaya hazırlanan festivalin önemli konukları Selda Bağcan ile İsrailli surf rock ekibi Boom Pam’in yanısıra yine İsrailli Dudu Tassa & The Kuwaitis grubu da var. Ladino müziğin etkili sesi Mor Karbasi, doğu ve klasik batı müziğini birbirine yaklaştıran yorumları ve eserleriyle Dagamba, İngiliz rap sanatçısı Donae’o,  elektronik müziğin Fransa’daki temsilcilerinden Jacques, Belçikalı indie pop grubu SX ve alternatif sahnenin en çok konuşulan gruplarından Son Feci Bisiklet festivale renk katacak müzisyenlerden bazıları. MIX Festival, konserler haricinde, plak pazarı, bitpazarı, atölyeler ve sessiz partinin yer alacağı farklı etkinlikler de sunacak. Kendinizi tadına doyulmaz bir müzik ziyafetine hazırlayın!

www.zorlupsm.com

 

İdil Üstünel’in  ‘Şakayık Halleri’ İMOGA  ART SPACE’de

Ressam İdil Üstünel’in ‘Şakayık Halleri’ adlı sergisi, 2-22 Aralık tarihleri arasında Kuzguncuk’taki İmoga Art Space’de yer alacak. Açılış, 2 Aralık, saat 15.00-18.00 arasında gerçekleşecek.

Alexei Volodin ve Borusan Senfoni’den Prokofyev Maratonu I-II 

Sacha Goetzel yönetimindeki BİFO’nun gelenekselleşen ‘Maratonlar’ dizisine bu sene Prokofyev ekleniyor. Klasik müzik severler böylelikle besteci ile olan kültürel bağını müzikal yorumuna da ustalıkla katan piyanist Alexei Volodin’i 13-14 Aralık tarihlerinde, iki gece üst üste izleyebilme şansını yakalayacaklar. Volodin, konserlerin ilkinde 20. yüzyılın Rus bestecileri arasında eşsiz bir yere sahip olan Sergey Prokofyev’in üç konçertosunu seslendirecek. Ertesi gece ise sanatçı, maratonu yine Prokofyev, Ravel ve Krenek’ten bir seçki ile tamamlayacak. Kaçırmayın!