Bir İsrailli, İslam’ın kutsal yerlerini ziyaret ederse…

İsrailli Ben Tzion, Lübnan, İran, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın dini olarak önemli mekânlarını gezerek izlenimlerini Facebook sayfasından paylaşıyor.

Kültür 0 yorum
29 Kasım 2017 Çarşamba

  Seyahat görüntülerini ve yorumlarını paylaşan Tzion, Kum, Beyrut ve Riyad’da tanıştığı insanların kendisine dostça yaklaştığını ve Yahudi olduğunu öğrendiklerinden sonra da yaklaşımlarının değişmediğini belirtiyor.


Rusya doğumlu olan İsrailli Ben Tzion, Lübnan, İran, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın dini olarak önemli mekânlarını gezerek deneyimlerini ve izlenimlerini Facebook sayfasından paylaşıyor.

The Times of Israel gazetesinin blog yazarlarından, 31 yaşındaki Ben Tzion, Müslüman dünyasının kutsal merkezlerini ziyaret ediyor. Seyahatlerini hobi amaçlı olarak nitelendiren, İslam ve Arap dünyasına saygı duyduğunu belirten Tzion, Kum, Beyrut ve Riyad’da tanıştığı insanların kendisine dostça yaklaştığını ve yaklaşımlarının kendisinin Yahudi olduğunu öğrendiklerinden sonra değişmediğini aktarıyor. 

Tzion gezilerinde başından kipasını çıkarmıyor ve Kudüs’ten satın aldığı, Arapların kıyafetlerini andıran giysiler giyiyor. Gezisinin her noktasında kimliğini açık açık belli eden Tzion’un fotoğraflarından birinde Medine’de bulunan Peygamber Mescidi içerisinde elinde tuttuğu tefilin çantasının üzerinde İbranice harflerle kendi adı yazıyor. 

Sosyal medyada dünyanın çeşitli yerlerinden Müslümanlar ise, Tzion’un paylaştığı görüntüleri protesto ederek Müslüman olmayanların kutsal mekânlara girmesinin yasak olduğunu belirtiyor. Tzion, bu yorumlar karşısında, yüz yüze geldiği insanların hiç de düşman tavırları göstermediğinin altını çiziyor; birçok kişinin Yahudileri sevdiklerini söylediğini belirtiyor. Gezilerinin niyetinin tamamen dostça olduğunu, kimseye saygısızlık yapmadığını ve politik amaçlı olmadığını söyleyen Tzion, karşılaştıkları kişilerle iki devletli çözüm gibi konular değil insani konularda konuştuklarını, meraklı sorulara cevap verdiğini anlatıyor.

19 yaşında üniversiteyi okumak için gittiği Boston’da Suudi Arabistan’dan arkadaşlar edindiğini ve Riyad ziyareti süresince onların evinde konakladığını aktaran Tzion, aynı şekilde geçen yıl Tahran ve Kum’da üniversiteden arkadaşlarının yanında kaldığını belirtiyor.

 


 

1 Yorum