Tamar Morali, Miss Almanya finallerinde idi

Yahudi asıllı Tamar Morali, Almanya’da yapılan ulusal finalde yarışacak ilk 20 adayın arasına girmeyi başardı.

Dünya
28 Kasım 2017 Salı

Yarışmanın organizatörleri Almanya tarihinde ilk defa Yahudi birinin Almanya güzeli olmaya bu kadar yaklaştığını belirtti.

21 yaşındaki Tamar Morali, Almanya’nın  güzeli olmak konusunda şunları belirtiyor: “ Bu yarışmada finale kalmamı sadece kişisel bir başarı olarak görmüyorum. Bu başarı, böylesi bir tarihe sahip olan ülkede aslında diasporadaki Yahudi ulusu ve İsrail için de büyük bir başarıdır.”

Morali ayrıca basına, organizatörlerin  ve diğer yarışmacıların Yahudi olması dolayısı ile kendisine daha fazla ilgi gösterdiğini, olumlu davranışlardan dolayı son derece memnun olduğunu belirtti.

Morali, “Bana herkes Yahudi aile köklerim ve Almanya’da Yahudi olmak ile ilgili sorular soruyor, geçmişimi merak ediyor.” dedi.

Almanya doğumlu olan ve çocukluğunu Viyana’da geçirmiş olan Morali açıklamasında, Almanya’nın Nazi geçmişine de bir seslenişte bulunmaktan kaçınmadı.

Morali şöyle konuştu: “Artık saklanmıyoruz. Alman Yahudi’si olmakla gurur duyuyorum. Ailem savaştan kurtuldu ve Yahudi toplumu Almanya’da her geçen gün gelişiyor. Siz Naziler bizi yok etmek istediniz. Biz halen sesimizle  buradayız hatta Alman halkı ile kaynaşmış durumdayız.”