“İsrail 12 Arap ülkesi ile gizli diplomatik ilişki içinde”

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Dannon, Yedioth Aharonot gazetesine yaptığı açıklamada, neredeyse her hafta yapılan basına kapalı ve gizli toplantılarla İsrail’in 12 Arap ülkesi ile sürekli ilişki içinde olduğunu belirtti.

Dünya
28 Kasım 2017 Salı

Dannon, eskiden Arap ülkelerinin  BM bünyesinde yaptığı uluslararası toplantı ve davetlere İsrail’in hiç davet edilmediğini, bugün ise neredeyse her davette İsrail’in de konuk listesinde olduğunu ifade etti. 

12 Arap ülkesi ile bugün arka odalarda yapılan görüşmelerin  çok yakında resmi bir hale geleceğini de müjdeleyen Dannon sözlerine şöyle devam etti: “Halen BM oylamalarında bizimle aynı yönde oy kullanmıyorlar, ancak İsrail ile iyi komşuluk yapmanın onlara getireceği avantajları görüyorlar. İsrail’i eleştirirken bile kullanılan tonlama ve ifade geçmişe göre çok daha yapıcı ve yumuşak. 

Ayrıca ABD, BM Daimi Temsilciliğine Nikki Haley geldiğinden beri Washington’un aracılığı ile eskiden ulaşamadığımız birçok kişiye artık çok daha rahat ulaşıyor ve diyalog kurabiliyoruz.”