Prens Harry ile Amerikalı aktris Meghan Markle nişanlandı

2016 yılında Londra’da tanışan İngiltere Prensi Harry ile Amerikan TV dizisi Suits’de ‘Raşel’ karakterini canlandıran aktris Meghan Markle nişanlandı.

Dünya
26 Kasım 2017 Pazar

İngiliz Sarayı sosyal medya ile paylaştığı resmi bir açıklama ile çiftin resmen nişanlandığını ve 2018 baharında evleneceklerini duyurdu.

İngiliz Kilisesi de daha evvel yaptığı bir açıklamada,  dul olan Markle ile Prens Harry’nin evlenmesinde dinen ve kraliyet protokolü açısından bir engel olmadığını belirterek evliliği onayladığını belirtmişti.

4 Ağustos 1981 doğumlu olan Markle’ın çocukluğu  Los Angeles’ta ‘Black Baverly Hills’ takma adıyla  bilinen ve nispeten çok zenginlerin oturduğu bir semtte geçti. 2003 yılında Northwestern Üniversitesinin Gazetecilik Bölümünden  mezun olan Markle kariyerine oyuncu olarak devam etmeyi seçti. Markle halen Kanada’da yaşıyor.

İngiliz ve Amerikan magazin basınında geçtiğimiz günlerde çıkan yazılarda Markle’ın babasının Yahudi olduğu konusunda spekülasyonlar yapılmıştı.

İngiltere’nin ünlü magazin gazetesi Daily Express, İngiliz Kraliyet Kilisesine dayandırdığını iddia ettiği haberinde, Markle’ın Yahudi olmasının kraliyet gelini olmakta herhangi bir sakıncası olmadığı ifadesini kullanmıştı.

Ancak haber İngiliz kraliyet Ailesinin resmi kilisesi Westminster Abbey’in sözcüsü tarafından yalanlanmış, Kilise’nin açıklamasında, Markle’ın Yahudi olduğuna dair bir ifade geçmediği belirtilmişti.