Natalie Portman: “En az 100 taciz hikayesi biliyorum”

İsrail doğumlu Hollywood’un ünlü yıldızı Natalie Portman, son zamanlarda Amerikan film endüstrisinde ortaya çıkan seks skandalları hakkında JTA’ya konuştu.

Dünya
24 Kasım 2017 Cuma

Bir soru üzerine Portman, kendisinin taciz konusunda etrafında meydana gelmiş en az 100 hikaye bildiğini, Hollywood’da işlerin böyle yürüdüğünün maalesef artık kanıksanmış olduğunu belirtti.

Portman şunları ifade etti: “Haberleri, skandalları duyduğumda, Tanrıya şükür ben bu durumlara düşmedim" dedim. Hiçbir zaman direkt olarak tacize veya herhangi bir zorlamaya uğramadım. Ancak bir kadın olarak, dolaylı yönden beni rahatsız eden durumlar ile karşılaştım. Sırf kadın olduğum için ayırımcılık ile karşılaştığımı söyleyebilirim.” 

36 yaşındaki yıldız neredeyse taciz sayılabilecek bir anısını şöyle anlatıyor: “Bir keresinde bir yapımcı beni özel uçağına davet etti. Bana, 'Nasılsa ikimiz de aynı şehre uçuyoruz  özel uçağımda bana eşlik eder misin?” dedi. Ben de kabul ettim. Uçağa geldiğimde yolcu kabininde  ikimizden başka kimse olmadığını, yapılmış güzel bir yatak olduğunu gördüm. Hiçbir şey olmadı, herhangi bir saldırıya da uğramadım ancak ortamın hazırlanmış olması son derece beni rahatsız etti.” 

Portman ayrıca, çok gençken sayısız kez uygunsuz fotoğraf ve film çekimlerini reddetmek zorunda kaldığını, ilk teklif edilen rollerde kendisine Lolita şeklinde hitap edildiğini, söz konusu ifadenin kendisini  korktuğunu da belirtmekten  kaçınmadı.  

Portman Hollywood’un kadın erkek ilişkileri sorununu şöyle analiz ediyor: “Setlerde çoğunluğun erkek olması bir şekilde kadınlarda ‘izole edilmiş olma’ hissi uyandırıyor. Bu da kadınların yaşadıkları cinsel tacizleri kendi aralarında tartışmalarını engelliyor. Durum böyle olunca da kadın yalnız kalıyor ve yaşadığı acıyı uzun yıllar kendine saklayabiliyor.”