Süper Lig’de gol festivali

Süper Lig’de geride bıraktığımız 12. haftada bol gollü skorlar vardı. Fenerbahçe ve Trabzonspor rakipleri Sivasspor ve Osmanlıspor karşısında galip gelmeyi başarırken haftaya Galatasaray’ın Başakşehir karşısında aldığı 5-1’lik mağlubiyet damgasını vurdu.

Roza SABA MORHAYİM Spor
21 Kasım 2017 Salı

12. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Akhisarspor’la karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın henüz dokuzuncu dakikasında Beşiktaş, Talisca’nın ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından penaltı hakkı elde etti. Quaresma’nın kullandığı penaltı vuruşu kaleci Lukac’tan geri gelince Beşiktaş maçın başında öne geçme fırsatını kaçırdı. 80. dakikada Akhisarspor’lu Paulo Henrique’nin Medel’e yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart gördüğü karşılaşma golsüz tamamlandı ve 0-0 berabere sonuçlandı. Bu skorla beraber siyah-beyazlı ekip bu sezon ilk defa bir karşılaşmada gol atamadı. Akhisar karşısında aldığı beraberlik sonucu Beşiktaş’ın Vodafone Park’ta üst üste aldığı beraberlik serisinin dördüncüsü oldu. Siyah-beyazlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile oynadığı karşılaşmayı da 1-1’lik skorla berabere tamamlamıştı.

12. haftanın en dikkat çeken karşılaşması Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında oynandı. Tudor liderliğindeki sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda Medipol Başakşehir’e tarihi bir skorla 5-1 mağlup oldu. Medipol Başakşehir, 25. dakikada Attamah’ın kafa vuruşuyla attığı gol ile 1-0 öne geçti. Medipol Başakşehir’in ilk yarının skorunu belirleyen ikinci golü yine bir kafa vuruşuyla bu kez Adebayor’dan geldi. Galatasaray, karşılaşmanın ikinci yarısında 55. dakikada Gomis ile golü buldu ve skor 2-1’e getirdi. Medipol Başakşehir yanıt vermekte gecikmedi; 58. dakikada Adebayor’un vuruşu Maicon’a çarparak filelere gidince rakibi ile farkı tekrar 2’ye çıkardı. Medipol Başakşehir’in maçın skorunu belirleyen diğer iki golü ise 76. dakikada penaltı ile Adebayor’dan ve 89. dakikada Kerim Frei’den geldi. Galatasaray cephesinde bu ağır yenilginin ardından gözler teknik direktör Igor Tudor’a çevrildi. Teknik adamın oyundaki taktik hataları sorgulanırken Başakşehir’in baskılı oyunu karşısında oyuncuların sergilediği düşük performans gözlerden kaçmadı.

Süper Lig’in 12. haftasında Trabzonspor, kendi evinde Osmanlıspor’u konuk etti. Trabzonspor karşılaşma sırasında üç kez geriye düşmesine rağmen rakibini 4-3’lük skorla mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavili ekipte Pereira kendi kalesine iki gol attı. Karşılaşmanın açılış golü 7. dakikada Musa Çağıran ile Osmanlıspor’dan geldi. Trabzonspor, 39. dakikada N'Doye'un attığı golle farkı bire indirdi. Sakatlığının ardından bir ay sonra sahalara geri dönen Burak Yılmaz 41. dakikada attığı gol ile skoru eşitledi ve ilk yarı 2-2 beraberlik ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Pereira’nın yine kendi kalesine attığı gol ile Osmanlıspor öne geçti ancak Trabzonspor 70. dakikada Yusuf Yazıcı’nın golüyle skoru tekrar eşitledi. Trabzonspor’a karşılaşmayı kazandıran gol ise uzatma dakikalarında Burak Yılmaz’ın filelere gönderdiği penaltı ile geldi. Trabzonspor bu galibiyetin ardından puanını 16’ya çıkarırken Osmanlıspor sekiz puanda kaldı.

12. haftanın bir diğer bol gollü karşılaşması Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynandı. Ev sahibi Fenerbahçe’nin 4-1 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmada, sarı-lacivertli ekibin golleri 31. dakikada Dirar, 61, 77 ve 81. dakikada Soldado’dan gelirken rakip Sivasspor’un tek golü 47. dakikada Bifouma’dan geldi. Sivasspor 64. dakikada Bifouma’nın kırmızı kart ile oyun dışına gönderilmesinin ardından karşılaşmayı on kişi tamamladı. Fenerbahçe’li ünlü oyuncu Roberto Soldado da geceye hat-trick ile damgasını vurdu. Sivasspor karşısında oyuna girdikten 21 saniye sonra ilk golünü bulan Soldado, Süper Lig’deki ilk gollerini kaydetti. Süper Lig’de son üç haftadır galibiyet göremeyen Fenerbahçe bu galibiyet ile lig tablosunda beşinci sıraya yükseldi.

Süper Lig’de 12. hafta sonlanırken Galatasaray 26 puanda averaj farkıyla lig tablosunun zirvesinde oturuyor. Zirvenin en yakın takipçisi ise yine 26 puanla Medipol Başakşehir. 3, 4 ve 5. sırada ise sırasıyla Beşiktaş, Kayserispor ve Fenerbahçe yer alıyor.  

Etiketler: