Suudi Arabistan’da reformcu varis tahta çıkıyor

British Daily Mail gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz yakında tahtı reformcu olarak bilinen 32 yaşındaki oğlu Muhammet Bin Salman’a devredecek.

Dünya
17 Kasım 2017 Cuma

Bin Salman son olarak ülkede başlattığı yolsuzluk operasyonlarında kanun dışı ilişkilere bulaşmış 40 prensi ve onlarca bakanı tutuklattı.  Aralarında Suudi krallığın en zengin iş adamları da olan şüpheliler, para aklamak ve kanun dışı kazanç elde etmekle suçlanıyorlar.  Gazetenin perşembe günü çıkan sayısında yazdığına göre, Kral Salman her ne kadar tahtı oğluna bırakacak olsa da fahri olarak memleket meseleleri ile ilgilenecek.  Gazetenin ismini saklı tuttuğu ve sadece Daily Mail’e açıklama yapan kaynağa göre, eğer sıra dışı bir olay cereyan etmez ise Kral gelecek hafta yeni kralın tahta geçtiğini açıklayacak.  Gelen haberlere göre yeni Kral’ın siyasette önceliği Suudi Arabistan’ın en büyük düşmanı İran olacak.  

Açıklamada İsrail’in adı da geçti. Yeni Kralın, İsrail ordusuna destek vereceği, özellikle İran tarafından desteklenen Hizbullah’a karşı İsrail’in yanında cephe alacağı bildirildi.