Schindler’in Listesi’nin kemanı CRR’de idi

İsrailli ünlü keman virtüözü Shlomo Mintz, Roby Lakatos ve Cihat Aşkın’ın, Aşkın Ensemble Orkestrası eşliğinde CRR’de 15 kasım gecesi verdiği konser seyirciyi ağlattı.

Dünya
16 Kasım 2017 Perşembe

Konserde Holokost filmi Schindler Listesi’nin ünlü final müziği de çalındı.  Yahudi asıllı yönetmen Steven Spielberg’in 1994 yılında yaptığı filmin final müziği John Williams tarafından bestelenmiş ve Ishak Perlman tarafından çalınmıştı.  Şalom yazarı Viktor Apalaçi konser çıkışı duygularını şöyle ifade etti,

“Shlomo Mintz,Roby Lakatos ve Cihat Askın'dan 100 dakikalık bir müzik ziyafeti dinledik. Mintz'in John Williams'ın, Oscar'lı Schindlerin Listesi yorumunu canlı izlemek bende nostaljik tatlar yasattı. 24 yıl evvel AS Sinemasında izlediğim filmdeki final mezarlık sekansında keman melodisi beni o denli etkilemişti ki, sinemadan çıkınca evime yağmur altında yürürken gözyaşlarımı tutamamıştım.”

‘Dünyanın Kemanları’ adı verilen konser bir anlamda seyirciye dünyanın değişik kültürlerinde keman için yazılmış eserleri tanıtma amacını taşıyordu.