Wonder Woman erkek tacizcilere savaş açtı

Filmdeki Wonder Woman karakteri ile kötülerin korkulu rüyası olan süper kahramanı canlandıran İsrailli Gal Gadot, Hollywood’u saran seks skandallarının ortaya çıkması sonrası tacizcilere savaş açtı.

Dünya
13 Kasım 2017 Pazartesi

Ünlü yıldız  yaptığı açıklamada ilkinin devamı olarak çekilecek Wonder Woman filminde,  taciz skandallarına karışan  prodüktör Bret Ratner ile  birlikte çalışmayacağını, ancak Ratner projeden çıkarılırsa rolü kabul edeceğini belirtti.

Magazin haberleri sitesi Page 6’in bildirdiğine göre, Gadot açıklamasında cinsel taciz ile suçlanan Ratner’in filmden fayda kazanmasını istemediğini  özellikle vurguladı.

Gişe rekorları kıran  Wonder Woman filmi Ratner’in sahibi olduğu Rat Pac Dune şirketi ile Warner Bros’un ortak finansmanı ile gerçekleşmişti.

Warner Bros’tan adını vermek istemeyen bir yetkili  Page 6’e şu açıklamayı yaptı: “Gadot prensip sahibi ve sert bir karaktere sahip. Akıllı bir hareketle, Brett Ratner gibi kişileri en etkili şekilde işin parasal yönü ile  nasıl cezalandıracağını  biliyor. Dahası Warner Bros’un da onu destekleyeceğini biliyor.

Yetkili şu ifadeyi kullandı: “Kadınları güç ve zeka olarak yücelten bir filmin, kadınları aşağılayan ve taciz eden bir kişi tarafından finanse edilmesini kimse istemez.”

Warner Bros da son ortaya çıkan skandallara karışan kişi ve kurumlardan kendini uzaklaştırıyor. Hollywood’da son çıkan haberlerde Warner Bros’un, Brett Ratner ile olan kontratını 2008’den sonra yenilemeyeceği de yazıldı.

Yaklaşık 350 milyon dolar değerindeki finansal ortaklığın 2008’den sonraki kaderi şimdilik belirsiz.

Altı farklı kadın tarafından taciz ile suçlanan Ratner, Wonder Woman filminden kendi hissesi karşılığında 412 milyon dolar hasılat elde etmişti.