ABD: “BM İnsan Hakları Konseyi reform yapmadıkça ABD yok”

ABD Birleşmiş Milletler Sözcüsü Nikki Haley, bir toplantıda yaptığı konuşmada, ABD’nin, eğer kendine çeki düzen vermezse BM İnsan Hakları Konseyinden de çekileceğini belirtti.

Dünya
6 Kasım 2017 Pazartesi

Her yıl düzenlenen İsrail-Amerika Washington Dostluk Toplantısında konuşan Haley şunları söyledi: “BM İnsan Hakları Konseyi her toplantısında İsrail’in Batı Şeria’daki faaliyetleri ilgili yeni bir raporun hazırlanarak sunulmasını karara bağlamış. 7 No’lu bu raporun en kısa zamanda kaldırılması gerekiyor. ABD ayrıca örgütün yapısında temel değişiklikler yapılmasını, insan hakları suçu işlediği belirtilen ülkelerin konseye seçilmesini yasaklayan yeni kurallar çıkarılmasını talep ediyor.” Haley konuşmasında son olarak Demokratik Cumhuriyet Kongo’nun konseye üye olarak seçilmesine de  dikkat çekti.

Haley’in konuşması dinleyicilerden büyük alkış aldı. 

ABD BM Daimi Temsilcisi ayrıca, BM İnsan Hakları Konseyinin ısrarla Batı Şeria’da çalışan İsrail şirketlerinin listesini yayınlayarak protesto edilmesini sağlama girişimini de eleştirdi ve söz konusu listenin yayınlanmaması için ABD’nin elinden geleni yapacağını belirtti.