ABD’de yine terör: 26 ölü

Pazar günü Teksas’ta kiliseyi basan 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley adlı sabıkalı, 26 kişiyi sahip olduğu otomatik silahla öldürdü, en az 20 kişiyi de yaraladı.

Dünya
6 Kasım 2017 Pazartesi

Polis açıklamasında karısına  ve çocuğuna  işlediği cürüm suçundan dolayı ordudan rütbeleri sökülerek ihraç edilen Kelley’nin nasıl silah edindiğini araştırıyor.

Polis, ABD Hava Kuvvetleri eski subayının 2012’de askeri mahkemede yargılanarak hüküm giydiğini, 2016 yılında silah edindiğini açıkladı.  ABD Başkanı Donald Trump, Uzakdoğu ziyareti sebebi ile bulunduğu Japonya’dan bir açıklama yaparak, Kelley’nin psikolojik olarak hasta ve tehlikeli biri olduğunu belirtti.

Küçük San Antonio kasabasında ve herkesin birbirini neredeyse tanıdığı First Baptist Kilisesinde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 26 kişinin arasında çocuklar da bulunuyordu.  Polisin ilk soruşturmasına göre, Kelley pazar günü saat 11.30 sıralarında kiliseye arabası ile gelerek ateş açtı. Ardından sokaktan geçen ancak adı açıklanmayan başka bir vatandaşın saldırıya silahlı müdahalesi sonucu  Kelley kaçmaya başladı ve kısa bir süre sonra arabasında ölü bulundu.

Polis saldırganın intihar mı ettiği yoksa silahlı müdahale sonucu mu öldüğü konusunda kesin bir açıklama yapmadı.