İsrail, Suriye’deki Müslüman Dürzi kasabasını koruma altına aldı

İsrail Ordusu nadir bir hamle ile, sınırına yakın Suriye’deki Dürzi Kasabası Hader’i cihatçı teröristlerden koruyacağını açıkladı.

Dünya
3 Kasım 2017 Cuma

İsrail’in genel tarafsızlık politikasına aykırı karar, cihatçı teröristlerin intihar bombacısı eylemi ile kasabada  dokuz kişiyi öldürmesi sonrası geldi.  İsrail Genel Kurmayı resmi bir açıklama yaparak, radikal teröristlerin  işgal etmesine karşı kasabayı savunacağını belirtti.

İsrail Ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee, Twitter’dan paylaştığı bir dizi mesajda “Kasabanın halkına bir zarar gelmemesi ve herhangi bir işgale meydan vermemek için İsrail ordusu gerekeni yapacaktır” ifadesini kullandı.  Bölgede isyancı birlikler ve Suriye ordusu ile savaşan radikal El Nusra terör örgütü ismini Şam Fethi Cephesi olarak değiştirdi.  Suriye’de radikal İslamcı örgütler çoğunluğu Alevi inancına sahip Dürzi Müslümanları düşman olarak görüyor. 

İsrail, temelde ırkçı bir mezhep savaşı olarak görülen Suriye iç savaşında çatışmaların başından beri tarafsızlığını koruyor. Mültecileri genel olarak kabul edemeyen İsrail, şimdiye kadar  savaştan kaçan sınırlarına sığınan binden fazla Suriyeliyi hastanelerinde tedavi etti.