İsrail’in, Suriye silah fabrikasını imha ettiği iddia edildi

Lübnan haber ajansı Einashra’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Humus’taki Hizbullah’a ait bir silah fabrikasını yerle bir etti. Saldırı sırasında Suriye hava savunma gücü uçaklara karşılık verdi ancak herhangi bir uçağı vuramadı.

Dünya
2 Kasım 2017 Perşembe

Çarşamba gecesi meydana gelen olayda söz konusu silah fabrikasının zırh ve benzeri askeri ekipmanlar ürettiği belirtildi.

Çarşamba günü akşam üstü saatlerde İsrail uçaklarının Lübnan Dağları olarak bilinen bölgede uçtuğu görgü tanıkları tarafından haber kaynaklarına bildirildi.  Daha sonra Lübnan-Suriye sınırında dev bir patlama duyuldu. Patlamanın ardından yerel Hizbullah yanlısı ajanslara ulaşan haberlerde dev patlamanın İsrail saldırısı olduğu iddia edildi.

Ancak haber ne İsrail kaynakları ne de bağımsız ajanslar tarafından teyit edilmedi.

Yerel ajanslar saldırının hedefi konusunda da tutarsız haberler verdi. Rus-Arap kanalı RT News, zırhlı fabrikası olarak hedefi açıklarken, Al Mayadeen hedefin askeri bakır ürünler fabrikası olduğunu iddia etti. 

Saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Tahran’da İran Ruhani Lideri Ali Hameyey’i ziyaretinden hemen sonra gelmesi dikkat çekiyor.  Putin’in ziyaretinin amacı Rusya-Suriye ve İran arasındaki ilişkileri güçlendirmek.