Türk Yahudi Toplumu nerede ne yapıyor?

Toplum
30 Ekim 2017 Pazartesi

Siren Bora’nın yeni kitabı kitapseverlerle buluşuyor

Tarihçi/Yazar Siren Bora yeni kitabı ´Anadolu Yahudileri - Ege´de Yahudi İzleri´ ile ilgili olarak 15 Kasım günü Bilgi Üniversitesinde bir söyleşi gerçekleştirecek.

 

 

Alef Hanımlarının kültür gezileri  devam ediyor

Alef Hanımları geçtiğimiz hafta Arter Sanat Galerisinde açılan ‘Kaf Dağı’nın Ardında’ adlı sergiyi ziyaret ettiler. 27 kişinin katıldığı gezide sanatçı Canan’ın 20 yılı aşan sürede oluşturduğu heykel, fotoğraf, baskı, nakış, kısa film, minyatür ve yerleştirmeler ilgi ile izlendi. Katılımcılar galeriden ayrılırken, hayranlık uyandıran bu görsel şölenin hayal gücünün yaratıcılığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirttiler. 

 

Golden Age’in elişi faaliyetleri başladı

Golden Age Komisyonu, 23 Ekim’de Şişli Sinagogunda, 24 Ekim günü ise Caddebostan Sinagogunda elişi faaliyetlerine başladı.

Faaliyetin açılış günlerine Golden Age Komisyon üyeleri de katıldı. El emeği göz nuru olarak hazırlamaya başladıkları objeleri oluştururken çay ikramlarıyla sohbet ortamı bulan katılımcılar, verimli bir gün geçirmiş olmanın verdiği mutlulukla 15 gün sonra  görüşmek üzere evlerine döndüler.