İngiltere’de İsrail’e destek son 7 yılın en yüksek düzeyinde

İngiltere bazlı düşünce kuruluşunun yaptırdığı kamuoyu yoklamasına göre, özellikle İngiliz gençliği başta olmak üzere, İsrail’e destek son yedi yılın en yüksek düzeyinde.

Dünya
31 Ekim 2017 Salı

BICOM (İngiltere- İsrail Diyalog ve Araştırma Merkezi) tarafından yaptırılan araştırmada, gençlerin artık eskisi kadar Filistin destekçisi grupları desteklemediği, halkın terörizmle savaşta İsrail’i en güvenilir müttefik olarak gördüğü gibi sonuçlar çıktı.

Bu günlerde İngiltere’de olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Balfour Deklarasyonun 100. yılı dolayısı ile  bir dizi törene katılacak.  

BICOM’un Populus kamuoyu yoklama şirketine yaptırdığı araştırmada verilen soru listesinde 1917’de İngiliz Hükümeti’nin kabul ettiği Balfour Deklarasyonu’nun bir kopyası kondu ve  halka, “İngiliz hükümeti doğru bir politika izlemiş mi?” şeklinde soru soruldu.  Cevap verenlerin yarısına yakını İsrail’in var olma hakkını tartışan kişilerin antisemit sayılacağını belirtirken, yüzde 39’u da İngiltere’nin 1917’de doğru yaptığını belirtti.