Hitler intihar etmedi mi?

CIA tarafından gizliliği kaldırılarak yayınlanan belgelerde Hitler´in 1955 yılında hayatta olduğu belirtiliyor.

Dünya
31 Ekim 2017 Salı

Resmi tarih  Hitler'in saklandığı Berlin’deki sığınakta intihar ettiğini belirtmesine rağmen, çeşitli  komplo teorileri sıklıkla Hitler'in İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra hayatta kaldığını iddia ediyordu. CIA'in ortaya çıkardığı belgeler bu teoriyi destekler nitelikte. 

 

Açılan belgeler, Nazi Almanya’sı diktatörünün ölmediğini ve Güney Amerika'da Kolombiya’da saklandığını gösteriyor. Belgelerin içinde Hitler'in Kolombiya'da 1955 yılında çekilmiş bir fotoğrafı da yer alıyor. 

Bomba etkisi yaratan bu belge, yüzde 100 orijinal ve CIA'in gizli olmayan tüm dosyalarını içeren kendi arşivinde mevcut.  Komplo teorileri sık sık ölümünün garip koşullarından dolayı Hitler'in savaştan sağ çıktığını iddia ediyordu. Resmi kayıtlara göre, Kızıl Ordu'nun sıkıştırmasıyla Hitler kendini vurdu ve bedeni Sovyet askerleri tarafından yakıldı.   

Bununla birlikte, savaştan sonra Batı öncülüğünde yapılan tüm  araştırmalar, CIA ve FBI tarafından kaydedildiği iddia edilen görüşlere rağmen diktatörün gerçekten de öldüğünü öne sürmüştü.